X
 
 

Безплатни консултации в София с топ хирург, лекуващ диабет с операция

1104 0
photo of Безплатни консултации в София с топ хирург, лекуващ диабет с операция
Снимка: Thinkstock/Guliver
Иновативен хирургически метод, който се практикува само от няколко хирурзи по света, помага на пациенти с диабет тип 2 да преборят болестта. В 95% от случаите се постига ремисия и се спира приемът на инсулин, посочва д-р Турул Демирел, който прилага новия метод в Турция. От него вече са се възползвали стотици пациенти, сред които и няколко от България. 

На 23 февруари доц. Демирел ще консултира безплатно в София пациенти, които се интересуват от иновативното лечение. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център "Медикъл Караджъ" в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Над 500 000 души в България страдат от диабет, а около 90% от тях са с диабет тип 2. Обичайното лечение при тази диагноза включва правилен хранителен и двигателен режим, лекарства за диабет и инсулин. При около 15-20% от засегнатите обаче не се постига очакваният контрол на кръвната захар с класическия лечебен протокол. Недобрият контрол на диабета води до прогресивни увреждания в органите на човешкото тяло и е честа причина за бъбречна недостатъчност, ампутации на крайници, инфаркт и инсулт.

Доскоро Е. М. от Пловдив е била една от тях – дългогодишна диабетичка, с кръвна захар достигаща до 17 ммол/л, въпреки приеманите медикаменти и ограничителния режим. Миналата година благодарение на "Медикъл Караджъ" научила за д-р Демирел и в края на октомври е оперирана при него в Турция. В момента кръвната й захар варира в диапазона 4,8 – 5,5, при това без всякакви медикаменти, а за няколко месеца от операцията досега е свалила и 50 кг от теглото си. Твърди, че решението да се подложи на операцията е едно от най-правилните в живота ѝ.

Операцията при диабет тип 2 е подходяща за пациенти на възраст между 18 и 70 години, при които заболяването е диагностицирано преди повече от 2 години и които не успяват да контролират добре нивото на кръвна захар със стандартното лечение, обяснява д-р Турул Демирел. Тя не се прилага при хора с диабет тип 1 и такива, които успешно контролират болестта с медикаментозно лечение.

Видът на операцията се избира според конкретния случай, но най-новият метод, прилаган конкретно при диабет тип 2, се нарича "илеална интерпозиция" и към мометна се прилага в няколко държави по света - Бразилия, Япония, Индия, Америка, Италия и Турция. Представлява "изместване" на червата, при което по много по-мощен начин в сравнение с всички лекарства и инсулин се премахват щетите върху бета-клетките, които стоят в основата на захарния диабет. Операцията е лапороскопска и се извършва през 6 малки отвора, без разрез на корема.

85% от пациентите се изписват от болницата напълно независими от инсулина. При 10% от тях медикаментозното лечение се намалява и спира в рамките на няколко месеца. При 5% от оперираните се намалява употребата на инсулин и се постига по-добър контрол на кръвната захар.

Пациентите, които се интересуват от новия метод, имат възможност да проведат безплатна консултация с д-р Турул Демирел в София.

От безплатните консултации могат да се възползват и пациенти със затлъстяване, които се интересуват от хирургично разрешаване на проблема. Т. нар. бариатрична хирургия се препоръчва на пациенти с индекс на телесната маса над 35, които не могат да отслабнат с диета и физически упражнения. Прилагат се различни методи, които се основават на намаляване обема на стомаха или потискане усвояването на хранителни вещества. Решението дали хирургията е подходяща за даден пациент и какъв метод да се използва задължително се взема от висококвалифициран специалист.

За безплатна консултация с доц. Турул Демирел на 23 февруари можете да се запишете на телефоните на "Медикъл Караджъ": 0879 977 401 или 0879 977 402.

Неврохирург от световна класа консултира безплатно в София

Един от най-търсените специалисти по неврохирургия в Турция – проф. Талят Къръш, ще консултира безплатно пациенти в София на 5 де...

Пациентите с диабет трябва да разполагат с резултатите от следните изследвания:

HbA1C – Гликиран хемоглобин

Кръвна захар (на гладно и след хранене)

Инсулин (на гладно и след хранене)

Доц. Бурак Кочак трансплантира бъбреци на бебета и 80-годишни

Доц. д-р Бурак Кочак, един от водещите специалисти по урология и трансплантология в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на...

C Peptid (Ц пептид) – на гладно и след хранене

Aнти – GAD

IAA

ICA

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.