X
 
 

БЛС решава дали да подпише Националния рамков договор

466 0
БЛС решава дали да подпише Националния рамков договор
Снимка: pixabay
Българският лекарски съюз решава днес дали да даде мандат на избрани представители да подпишат Националния рамков договор за 2020-а.

С 4 млрд. и 700 хил. лева ще разполага Националната здравно-осигурителна каса догодина, което е с 400 млн. лева повече от тази година. Предвидени са над 2 млрд. лева за болнична помощ, над 1 млрд. лева за лекарства, 180 000 000 за дентална помощ, предава БНР.

Въвеждат потребителска такса за деца при личния лекар?

„Потребителска такса е въведена в почти всички европейски страни. Нейната задача е да финансира съответното лечебно заведение и д...

Сред най-важните одобрени промени е увеличението на средствата за извънболнична помощ, което беше искане и на БЛС, с още 12 000 000 лева.

За да се стигне до повишаване на заплатите, от БЛС предлагат средно с 18 на сто да се повишат цените на клиничните пътеки, които са били досега най-недофинансирани.

Така могат да се повишат цените на около 220 пътеки, които обхващат всички специалности, включително и педиатрията, където през годината имаше недоволство.

Съсловната организацията настоява от догодина да се намалят с 10 на сто обемите от дейност, заложени в болничната помощ, за да се намалят хоспитализациите.

Исканията на лекарите към НЗОК - за заплати, клинични пътеки и 1 лев такса за детски преглед

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров обяви приоритетите на съсловната организация в преговорите за новия р...

Да отпадне 24-часовото разположение на личните лекари, като това бъде регламентирано чрез нормативни текстове, настоява още съсловието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално