X
 
 

Дойде време за противогрипна ваксина, според вирусолог

1164 0
photo of Дойде време за противогрипна ваксина, според вирусолог
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Сега е най-подходящото време за поставяне на противогрипна ваксина, според началник отдел "Противоепидемичен контрол" на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Величка Григорова.

„За да избегнем грипа най-важното е да се вкасинираме. Ваксината е единственото и най-сигурното средство за предпазване на организма от заразяване. Сега е времето за ваксиниране, за да може да се изгради имунитет до времето когато случаите на епидемиологично разпространене на заболяването зачестят“, каза тя.

Доценти в сериозен спор дали противогрипните ваксини са ефективни

Ефективни ли са противогрипните ваксини? Според доц. Андрей Чорбанов, завеждащ отделението по имунология към БАН, противогрипните вакси...

За хората, отхвърлящи този начин на предпазване, има и други варианти, които са свързани с начина на живот. Специалистът предупреждава, че още преди да е дошъл бумът на грипа и простудните заболявания, човек трябва да се погрижи за себе си.

“През този сезон, заради промяната във времето започват да се появяват острите респираторни заболявания. Те могат да се преодолеят чрез здравословен начин на живот, който включва правилно хранене, физически упражнения, приемане на медикаменти за повишаване на имунната система и други. Да не чакаме да дойде грипът, а да вземем мерки сега, това е важното“, добавя д-р Григорова.

По данни на РЗИ болните от сезонни настинки в Бургас са се увеличили с 30 за една седмица и сега са 120 души. Болните от варицела са девет, от вирусен хепатит трима, а от скарлатина - двама.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално