Каракачанов: Познавам депутати, които се лекуват от COVID-19 вкъщи, защото няма място в болниците

2339
Каракачанов: Познавам депутати, които се лекуват от COVID-19 вкъщи, защото няма място в болниците
Снимка: БГНЕС

Познавам депутати, които поради липсата на място в болниците се лекуват вкъщи. Познавам и депутати, които отидоха доброволци. Това заяви вицепремиерът и военният министър Красимир Каракачанов за коронакризата в България.

На въпрос дали изпуснахме момента да се подготвим по-добре за сегашната втора вълна, отговорът беше, че не той е експертът, но че здравният министър влага всичко за себе си. „Аз не мога да бъда по-компетентен от министъра на здравеопазването и да му давам акъл”, заяви Каракачанов пред Нова телевизия.

Националният оперативен щаб (НОЩ) върши работа. Не е за успокоение, но има сякаш едно плато – мисля, че здравният министър действа адекватно. Този човек се чудя как издържа физически. Така Каракачанов обобщи ситуацията с коронавируса.

Захариева: Ще видим дали Заев ще е толкова твърд пред Борисов

Предстои среща очи в очи между премиера Бойко Борисов и македонският му колега Зоран Заев. Тя е възможна след отрицателен PCR тест на Б...

На въпрос ще иска ли Коалиционен съвет заради изказването на Валери Симеонов, че политиците не слушат експертите за коронавируса, Каракачанов отговори, че става въпрос не за популярни и непопулярни мерки, а за адекватни и неадекватни мерки. Здравният министър е експертът, е тезата на военния министър.

Що се отнася до снабдяването с лекарствата и учебния процес, вицепремиерът заяви, че до края на деня очаква мерки, които да урегулират нещата.

"Когато някой каже, че този и този е безпомощен, трябва да предложиш как да се справим", категоричен беше Каракачанов. "Безсмислено е да говоря кой е казал, че няма пандемия февруари, март – не помага на обществото", добави той.

Около 2% от персонала на армията е заразен с COVID-19. Мисля, че ситуацията във войската е малко по-добра, защото при хората под пагон има по-добро чувство за дисциплина, обясни Каракачанов. Той увери, че армията ще се включи като помощен персонал – да чисти и дезинфекцира например, както и военни със санитарен опит, но няма как да реши всички проблеми на обществото.

Любомир Кючуков: В Скопие могат да празнуват победилия македонизъм

Реално вече се поставихме в международна изолация в рамките на ЕС и в рамките на региона по този конкретен въпрос, защото никой не разб...

Македонският въпрос

Щях да си реформирам идеологията, създадена от Тито и Сталин, за да не вкарвам в заблуждение обществото. Убеден съм, че има немалко българи, които искат да са американци, но са родени в България, даде пример Каракачанов какво следва да направи Северна Македония. Той посочи, че допреди 2-3 години имало явления като „бугараши” и репресии. Щях да видя дядо ми на какъв език е писал, картинно обрисува нещата Каракачанов.

Според думите на вицепремиера, Северна Македония има европейска перспектива, но не и по сегашния начин на водене на политика на Скопие. Опитахме да им обясним, че не може да очакват някой да ни натисне, каза Каракачанов относно информациите, че Германия иска да отстъпим. "Идентичността, която се опитват да създадат в Македония, не може да е сметка за България", заяви Каракачанов, с уточнение, че сме поискали много ясни гаранции, че Договорът за приятелство и добросъседство със Северна Македония ще се изпълнява – за историята, за обезщетенията на репресираната българщина. Мисля, че разбраха, че имаме принципна позиция и няма кой да ни притиска, добави той. "Кака и батко няма да се появят", твърди Каракачанов.

Още: "Отново рекорден брой заразени с коронавирус за денонощие, 80 души са починали"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com