Личните лекари излизат в ефективен протест

3161
Личните лекари излизат в ефективен протест
Снимка: Thinkstock

Започваме ефективен протест. Това съобщи председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров.

"Протестът ще се изразява в прекратяване на работа. Искам да поднеса извинение на нашите пациенти заради временно неудобство, но те трябва да знаят, че ние сме се погрижили навсякъде, където ще има протести да има кабинети, които да поемат пациенти с остро възникнали заболявания”, обясни Киров е ефира на Нова телевизия.

Съдът в Кърджали се оплака от липса на лекари за делата

Проблем с вещите лица, лавина от дела срещу пияни шофьори и ефективни присъди за тях и все по-малко разрешения за използване на СРС - н...

Той допълни, че информация за това къде се намират тези кабинети ще има на вратите на кабинетите всички стачкуващи лекари

"Стачката започва в няколко области, а след това ще се включат още области. Утре започваме с Кюстендил, Велико Търново, Разград, Ямбол. Всеки следващ ден ще обявяваме кои области ще се включат в протеста”, каза още д-р Киров.  

"Надявам се това, което сме поставили на масата като проблеми, да бъде решено и всичко да продължи както трябва”, призна той. 

"Ние не стачкуваме за нашите пари, ние сме принудени да се превърнем в бездушни чиновници, които изпълняват безсмислени наредби, които са във вреда на пациента. Не искаме да бъдем такива хора, искаме да бъдем лекари, които се грижат за здравето на хората”, коментира от своя страна д-р Гергана Николова, която работи като общопрактикуващ лекар.

"Лекарски асистент" става регулирана професия

Правителството добави в списъка на регулираните професии в България професията „лекарски асистент“. Включването й в този с...

"Ние сме заложници на една система, на едни наредби, които не са измислени за пациентите, те вредят на пациентите” , каза още тя.

Преди дни общопрактикуващите лекари предупредиха, че са на път да преустановят договорите със здравната каса от 1 април. Това означава, че всеки преглед при джипито ще е платен. Причината са новите условия, които налага здравната каса на медиците.

Българският лекарски съюз (БЛС) отказва да подпише Национален рамков договор със здравната каса, съобщи зам.-председателят д-р Галинка Павлова. Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОЛБ) излезеи с отворено писмо до премиера бойкоэ Борисов и здравния министър Петър Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване