Роднините на починалата родилка: Имаме съмнения, искаме всичко да се изясни

15611
Роднините на починалата родилка: Имаме съмнения, искаме всичко да се изясни
Снимка: Thinkstock

Преслава се чувстваше добре, беше щастлива, бяха ѝ дали бебето. Това сподели съпругът на починалата в болница Щерев, родилка Юлиян Първанов.

Сутринта в деня на трагедия той е разменил SMS със съпругата си. Към 10,35 от болницата са му се обадили да дойде бързо.

Белодробна тромбемболия е причинила смъртта на 29-годишната родилка

Остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия е причина за смъртта на 29-годишната родилка в столичната клиника "Д-р Щерев...

Мъжът поясни, че не обвинява никой и няма претенции към болница "Щерев", но има някои съмнения и иска всичко да се изясни.Той отказа да коментира какви точно са съмненията му.

От своя страна бащата на починалата жена Димо Ризанов, сподели пред bTV, че: "Нямам обяснение, ние се борихме цяла ден за да я вкараме в съдебна медицина, трябвало разрешение от полицията. Не мога да хвана вяра на болницата, в която беше тя, при положение, че само преди 14 часа беше добре."

Вместо да черпим да изписване на бебе, ние черпим за бог да прости, казаха покрусените мъже.

Според бащата Преслава не е имала здравословни проблеми.

Транспортираха успешно родилката от Сърница в Пазарджик

Родилката, която бе тръгнала от Сърница за болницата във Велинград е откарана в Областната болница в Пазарджик. Това съобщи дежурната с...

Припомняме, че 29 -годишна родилка Преслава Димчева Ризанова-Първанова почина ден след раждане с планирано секцио по желание в столичната болница "Щерев". От лечебното заведение съобщиха, че причина за смъртта е остър брутален инцидент на масивна белодробна тромбемболия.

"На 14 май в 6:00 ч. е приета в болницата за планирано цезарово сечение по собствено желание, отразено в подписано информирано съгласие, което е предшествано от съответните документирани предоперативни изследвания по стандарт. Оперативното раждане е протекло при опитни оператори – акушер-гинеколози с нормална кръвозагуба и без усложнения. Родено е момиченце (Димана) в прекрасно състояние и здраве. Новороденото бебе в момента е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на акушерките и неонатолози на болницата, информират от клиниката.", пише още в съобщение от болница "Щерев".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com