Състоянието на Росица Янакиева остава тежко

30461
Състоянието на Росица Янакиева остава тежко
Снимка: БГНЕС

Няма промяна в състоянието на зам.-председателя на парламента Росица Янакиева. Информацията съобщиха от съобщиха за "24 часа" от ВМА и отказаха повече подробности.

Депутатът е в тежка кома. Тя е толкова зле, че лекарите не могат да доловят висша мозъчна дейност, разказват нейни колеги от парламента. Органите й отказват. Жизнените й функции се поддържат с апаратура и медикаменти.

Лекарите дават малки шансове за Росица Янакиева

Зам.-председателят на парламента и лице на АБВ Росица Янакиева е в много тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха от ВМА, цитира...

"Толкова е зле, че ни остава само да се молим", казват депутати от АБВ.

Депутатът от АБВ и бивш кмет на Перник получи тежък мозъчен кръвоизлив на 6 януари и бе приета във ВМА. Оказа се, че кръвоизливът се дължи на аневризма на мозъчен съд, за която Янакиева не подозирала.

Във ВМА бе приложено най-съвременното лечение - емболизация на съда. Разслояването на стената на артерията и образуваната аневризма бяха преодолени с поставяне на платинени спирали, които запълват кухината и по този начин тя се изолира от кръвообращението. В ранния възстановителен период Янакиева започнала да се подобрява, но по-късно състоянието й се влошило заради основното й заболяване - тежка хипертония.

 

Спасили живота на Росица Янакиева със сложна операция

Уникална операция е спасила живота на заместник-шефа на парламента Росица Янакиева, която получи инсулт във вторник. Бившият кмет на П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com