Ваньо Шарков напуска Надзора на здравната каса заради пост в болницата в Бургас

1362
Ваньо Шарков напуска Надзора на здравната каса заради пост в болницата в Бургас
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков е внесъл молба за освобождаване от задълженията му като представител на държавата в Надзорния съвет на здравноосигурителната каса. Молбата е внесена още на 2 юни и чака подписа на министъра Петър Москов, съобщиха от пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

Уточнението е по повод решението на Общото събрание на Многопрофилната болница в Бургас във вторник тази седмица, в което Ваньо Шарков беше избран за новия председател на Съвета на директорите на болницата. Това обаче го поставя в конфликт на интереси, затова от ведомството поясняват, че едва след като бъде освободен от Надзора ще се пристъпи към вписване на промените в Съвета на директорите на "МБАЛ-Бургас" АД.

Ваньо Шарков: Няма да се закрива Общественият съвет към Фонда за лечение на деца

Имал съм разговори с Обществения съвет, още тогава някой вкарваше тази идея - да бъде закрит, но никой не иска и няма намерение да го з...

Планирано е на следващото заседание на Министерския съвет - следващата сряда, молбата на Шарков да бъде одобрена и той да бъде освободен от сегашната си позиция в НЗОК. Тогава ще бъде избран и нов представител на държавата в Надзорния съвет, но не се посочват възможни имена.

Освен изборът на Шарков за председател има и още промени в Съвета на директорите в многопрофилната болница в Бургас. Броят на членовете в Съвета се намалява от петима на трима души, като освен зам.-министъра негови членове ще бъдат юристите Момчил Момчилов и Мартина Колева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com