Вслушай се в ритъма на сърцето и го следи редовно

12805
Вслушай се в ритъма на сърцето и го следи редовно
Снимка: Sendo

Лятото наближава и то води със себе си топло време, емоции и сърдечни „трепети“, но… не само положителни. Не случайно така приятният летен ден - 13 юни, е избран за Световен ден на сърдечния ритъм. Лица от различна възраст страдат от аритмия и нарушен сърдечен ритъм на сърцето. На практика 60 процента от хората не знаят колко важен е техният сърдечен ритъм. Затова на този ден се извършват всякакви активности, които имат за цел да информират, защо е важно да следим нашия сърдечен ритъм.

Нерегулираният сърдечен ритъм, познат още като аритмия, може да бъде твърде бавен или твърде бърз. В медицината разпознаваме термините за това като брадикардия и тахикардия. Симптомите познаваме по задъхване, замаяност, болки в гръдния кош и припадане. Често пъти обаче аритмията няма никакви симптоми и затова понякога остава незабелязана. В повечето случаи се лекува лесно, което е още една добра причина да обърнете внимание на своя пулс.

На практика проблемът показва своята сериозност до степен, в която световно известни личности, които страдат от нисък сърдечен ритъм, се обявяват за каузата и дават гласност на темата.

Добрата профилактика успява да намали вероятността от нежелани посещения при лекаря, заради ниско кръвно налягане и респективно наложително лечение. Ето защо, бъдете сигурни – тази дори минимална грижа е абсолютна инвестиция за добро здраве и много по-качествен живот напред във времето за вас.

Ежегодно на тази дата се планират дейности на открито с различен фокус, но с една идея – повишена информираност - как да следим ритъма на сърцето, за проблемите, които може да предизвика и възможности за лечение. Сред дейностите се срещат обучения и презентации, често пъти комбинирани с преглед, измерване на кръвно налягане и пулс, както и последвали персонални съвети от специалисти.

Поради грижа за здравето и повишената информираност, България също взема участие в Световния ден на сърдечния ритъм. На 13-ти юни в град Враца ще бъдат позиционирани пунктове пред общинския пазар в кв. Дъбинка, където всеки ще получи безплатна консултация, както и възможност за измерване на кръвно налягане и кръвна захар. С любезното съдействие на апаратите за кръвно налягане SENDO ще имате възможност за достъп до повече информация за аритмията, кръвното налягане и сърдечния ритъм.

Събитието ще се проведена 13 юни от 10:30 до 15:30 часа пред общински пазар в кв. Дъбинка в град Враца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com