Пак Народът помага, а къде е България...

2010
Пак Народът помага, а къде е България...

България дарява и помага на бедстващи! За пореден път. Но не, не е България! Грешите! Народът е, българите. Онези, които нямат – те помагат. Бедни, бездомни и мизерстващи са приютявани, нахранвани и стоплени от обикновените граждани. Бедстващи, останали без жилище и близки заради природни катаклизми или човешки грешки, биват подпомагани от свои и чужди. Деца с увреждания и хора, страдащи от тежки заболявания, отново имат нужда от нашата помощ. И пак помага Народът на България... Пак Той. Това не е от днес или вчера. Случва се от десетилетия.

Къде е Държавата от тогава, какво правят държавниците и до днес? Къде е Европейският съюз сега? Дали онези, от които зависи животът на българската нация, които коват закони и следят за спазването им, които взимат от гражданите, за да внесат в собствената си сметка, пращат DMS-и за помощ в този момент? Дали? Едва ли? За кръводаряване, за подпомагане на настанени в Центрове деца и семейства, за нуждите на истински бедстващите българи отново търсим своите съграждани. Но българинът сляп ли е или заспал, че така чинно изпълнява заръките? Не! Не е! Българинът е прекалено търпелив, състрадателен и наивен, дори. Затова, може би, решава и помага. Единен е в благотворителни инициативи и благородни каузи. И Те се възползват от това.

Във Варна отслужиха заупокойна молитва в памет на жертвите от Хитрино

Духовенството от Варненска и Великопреславска епархия отслужи заупокойна молитва за починалите при взрива в Хитрино, предаде БГНЕС. С ...

Защо, питам аз, се случва всеки път едно и също, но отговор не чакам!? Къде е Държавата и милионите в Бюджета? България била бедна! Не, не е! България има, но НЕ и за онези, които нямат. И после България се гордее, че е спасила животи! Но как, с какви очи, как никой не се трогна? Естествено, след стотиците успешни каузи, Те виждат, че ние можем и сами.

И щом всичко ни се получава, защо ли Те да се напрягат. Защо да дават част от себе си, след като народът пак сам се справя. Защо тогава са ни Те там горе, които да са? Едно е сигурно: България е богата на души, които никога няма да получат така безкрайно дълго чаканите отговори на изречените днес въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com