Какво вино да пиете според вашата зодия - част първа

8887
Какво вино да пиете според вашата зодия - част първа
Снимка: iStock

Виното е не просто напитка, неговата консумация е цяло изкуство. Човек може да изпита удоволствие от хубавото вино, когато го съчетае с подходящо за него ястие. И когато пие вино, което е подходящо за неговата зодия. Според астролозите всяка зодия има определени предпочитания към виното. Вижте кое е виното, което най-много ви отива:

Овен

Овенът е смел, спонтанен, бърз и остроумен. За него е подходящо вино със силно изразена индивидуалност, която е по-предизвикателна от неговата. Затова за Овена е подходящо вино от сорта Каберне Совиньон. Вкусът му трябва да бъде толкова завладяващ, колкото енергията, която излъчва един Овен.

Алхимия на виното: Тайната за запазване на отворено вино, която никой не знае

Телец

Телците са комуникативни и добронамерени и затова за тях е подходящо вино Малбек, което има плътен вкус и опушен послевкус. И това доста прилича на характера на Телеца. Във вино от сорта Малбек се усещат горски плодове, сливи и подправки, което го прави доста пивко. Каквито всъщност са и разговорите с представителите на тази зодия.

Близнаци

Близнаците често менят настроението си, но това не означава, че са двулични. Те просто са по-широкообхватни личности с богата душевност, която не всеки човек успява да разбере. Затова, когато навън времето не е хубаво и имат нужда от положително настроение, Близнаците трябва да си сипят чаша със Зинфандел. Този сорт грозде расте предимно в Хърватия и Италия и има високо съдържание на алкохол. Цветът му е тъмен и има много танини. Когато пиете вино, направено от този сорт грозде, ще усетите вкус на бонбони, подправки, а финалът ще е лек и опушен – все неща, които бушуват в характера на Близнаците.

Рак

Представителите на тази зодия имат склонността да се носят по течението, затова за тях най-подходящото вино е Пино Ноар. То може да се пие и съчетано с шампанско и други пенливи сортове за едно по-различно усещане за небцето. А когато един Рак е спокоен и се чувства добре, може да си сипе чаша Розе. Когато обаче не е в настроение – има нужда от нещо по-твърдо.

Кое вино е най-полезно?

Лъв

Лъвът излъчва топлина и интензивност и пикантната Сира е много подходяща за тях. От гроздето се правят най-различни аристократични вина. И не е случайно, че се нарича мъжко вино. Може да се каже, че Лъвовете имат нужда от вино, което има душа силна, колкото тяхната. И Сирата е именно такова.

Дева

Мъжете и жените, които са зодия Дева, обикновено са скромни и практични, затова техният избор за вино би бил нещо, което не е твърде необичайно. И поради тази причина според астролозите най-много ще им отива Шардоне. Този сорт е “класика в жанра”, има фини плодове вкусове и лек послевкус на дъб. Идеален е за задълбочени разговори с приятели или любимия/любимата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

Кои зодии ще се чувстват като "разпънати на кръст" в четвъртък?

Паричен Четвъртък - кои зодии ще са паралиите днес?

28-ми март ще е Празник на късмета за 4 зодии!

Съвет за всяка зодия за днес, 28 март 2024

Уникално късметче за всяка зодия за 28 март 2024

Дневен любовен хороскоп за 28 март 2024

Закъсняла любов ще обърне живота на 4 зодии с краката нагоре

28-ми март: Празник за Телците и Пари за Везните!

Дневен хороскоп за 28 март 2024 г.

Фаза на Луната на 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com