Холандия ще отглежда човешки ембриони за изследване

1899
Холандия ще отглежда човешки ембриони за изследване

Правителството на Нидерландия обяви намерение да разреши отглеждането на човешки ембриони в лаборатория за научни изследвания, съобщава Guardian.

Здравният министър на Нидерландия Едит Схиперс е заявила, че иска да "разреши създаването на ембриони за научни изследвания и да даде на хората възможност да имат здрави деца".

Модифицирането на ембриони - чудовищно или необходимо?

Китайците са преди всичкиПрез април 2015 година китайски учени представиха пред академичното общество статия с описанието на опити за м...

"Изследването се отнася до безплодието, методите за изкуствена репродукция, наследствени и вродени заболявания", се казва в изявлението. Целта също е и лечението на хора, които са станали безплодни след борба с рак в ранна възраст, пояснява РИА Новости.

Досега законодателството на Нидерландия разрешаваше провеждането на тестове само с излишни ембриони, останали след провеждане по процедури инвитро. Отбелязва се, че така нареченото правило на 14-те дни, според което повече от две седмици не могат да се отглеждат ембриони в лабораторни условия, както преди ще се спазва строго.

"Досега забраната за отглеждане на ембриони спираше изследванията, които могат да помогнат в лечението на болести в кратък или среден срок", се казва в изследването.

През февруари т.г. учените във Великобритания получиха разрешение за прилагане на методи за генно инженерство за изследване на ранните стадии на развитието на ембриони, насочени за повишаване на възможностите на плода за оцеляване.

Учените се отказаха от модифицирането на ембриони

Забранено е да се променят гените на човешки ембриони, предназначени за нормално развитие по време на бременността. Такова решение е вз...

На свой ред миналата година учени от Китай обявиха за първата в историята успешна модификация на генетичния код на човешки ембрион.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com