Kак полезните бактерии в носа потискат патогенните бактерии?

29647
Kак полезните бактерии в носа потискат патогенните бактерии?

Staphylococcus Aureus е общ колонизатор на човешкото тяло. Въпреки че, една четвърт от населението на САЩ живее с бактериите и никога не се разболява, когато Staphylococcus Aureus присъства в ноздрите има риск от инфекции, които варират по тежест от леки до животозастрашаващи инфекции, резистентни на антибиотици (MRSA).

Изследвания от Института Форсайт предоставя информация за начина, по който безвредните Corynebacterium видове, бактериите в носа и кожния микробиом, помагат за опазване на хората от болести, пише Science daily.

Неотдавнашно проучване на старшия автор Катрин П. Лемън и първи автор Матей М. Рамзи, заедно с д-р Марсело Фрейре в Института Форсайт, и с Ребека Габрилска и д-р Кендра Румбаух от Тексаския технологичен институт, установява, че когато двете бактерии взаимодействат, Corynebacterium инхибира вирулентността на Staphylococcus Aureus.

Инфекция причинява депресията?

Хората, преминали стационарно лечение заради инфекциозни заболявания може да имат повишена склонност към самоубийство. Според учените т...

Освен това тези взаимодействия е вероятно да помогнат на учените да разработят нови методи за лечение и предотвратяване на инфекции от Staphylococcus Aureus.

В допълнение, по-нататъшните изследвания на взаимодействията между доброкачествени членове на човешкия микробиом и бактериите, като Staphylococcus Aureus, които проявяват подобни двойни характеристики на живот в хармония и причиняват инфекции на хората, така наречените патобиони, може да доведе до развитието на нови лечения за други заболявания.

"Нашето изследване подготвя почвата за развитието на малки молекули и евентуално пробиотични терапии за насърчаване на здравето чрез активно управление на носната микробиомен състав", казва Лемън.

"Това изследване идентифицира ролята на Corynebacterium в потискане на вирулентността на Staphylococcus Aureus, и е един вълнуващ ранен етап в нашето проучване на молекулярните механизми, които извайват състава на носната микробиома и влиянието на колонизацта от патобионите. Очакваме да увеличим изследванията на патобионичните взаимодействия в рамките на човешкия микробион.' допълва Лемън.

В древно Мексико са отглеждали зайци като домашен добитък

Научно изследване сочи, че народите, които са живели преди векове в предколумбовата епоха в град Теотихуакан, в сегашно Мексико, са отг...

През последните години, появата на резистентни към антибиотици форми на инфекции от Staphylococcus Aureus (MRSA) е бил дразнещ проблем. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, MRSA са причинили над 80 000 случаи на инвазивно заболяване и над 10,000 смъртни случая годишно от 2005 г. до 2011 г.

Тъй като все повече и повече видове бактерии стават резистентни на антибиотици, по-дълбокото разбиране на взаимодействията между потенциално полезните и вредните бактерии в нашите микробиоми предлага нови подходи за лечение на заболявания чрез използване на функциите на вече присъстващите "полезни" бактерии.

Защото патобионичната колонизация е предпоставка за инфекция и предаване. Възможен подход за предотвратяване на инфекции от бактерии като Staphylococcus Aureus е да се ограничи или намали тяхното изобилие, или да ги пренасочат към безвредно поведение с помощта или на съединения, получени от доброкачествени микробиоми microbiome или чрез използване на самите полезни бактерии като пробиотици.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com