Кой всъщност е общият прародител на всички животни?

22284
Кой всъщност е общият прародител на всички животни?

В хода на изследвания, проведени наскоро, е била издигната идеята, че последният общ прародител на всички животни са били гребенестите (Ctenophora) – широко разпространен тип морски животни, придвижващи се с помощта на реснички върху тялото.

Но сега учените твърдят, че това не е така. Статия на тази тема е публикувана в сп. PNAS.

Прародителят на хората и маймуните е бил изправен (ВИДЕО)

Наблюдения на това, как шимпанзето се придвижва на два крака и се върти по време на ходене, сочат, че нашият общ прародител с тези майм...

„Нашите резултати подкрепят традиционния сценарий на еволюция на животните. Те показват, че изводите за развитието на многоклетъчните, основани на свързаната с гребенестите хипотеза, не могат да бъдат подкрепени с достъпни в настояще време данни“, казват авторите на статията.

Разбирането на произхода на такива сложни системи като кожата и мускулите зависи от хипотезата за филогенетичните връзки. За родствена група за всички животни традиционно се смятат гъбите (Porifera).

Прието е да се смята, че последният общ прародител на всички животни е бил доста прост организъм и по-сложните черти са се добивали от видовете в хода на еволюцията.

Но според теорията за гребенестите общият прародител е бил сложен организъм и е имал например нервна система, а след това тези по-сложни черти са били загубени от други видове.

Неизвестен човешки прародител е открит в Южна Африка

В южноафриканска пещера учените са открили 15 скелета, принадлежали на човекоподобни същества, които са живели на нашата планета преди ...

Учените под ръководството на Дейвид Писани са опровергали тази теория, като са посочили множество неточности в нейната структура.

Изследователите отбелязват, че свързаната с гребенестите хипотеза се основава на опростени еволюционни модели и невярно избрани опорни видове, което определя нейната недостоверност.

Авторите на изследването твърдят, че последният общ прародител на всички животни е бил прост организъм, който се е усложнявал в хода на по-нататъшното си развитие.

 

Двулик Янус от Сибир претендира за прародител на човека

Когато палеонтолозите сравнили останките от рибата Janusiscus schultzei от платото Путорана, с други риби от девонския и силурския пери...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com