Плешив пингвин има нужда от специален костюм

33123
Плешив пингвин има нужда от специален костюм

Хората може и да смятат, че пингвините са свикнали със студа, но плешив представител на вида се нуждае от собствен неопренов костюм, който да го предпазва от мразовитите температури и слънчево изгаряне.

За разлика от повечето си събратя, които сменят перата си постепенно, 16-годишният хумболтов пингвин Ралф "оплешивял" за един ден. Липсата на оперение го прави уязвим за студ и слънчево изгаряне, пише в. Daily Express.

Отвлякоха пингвин от зоопарк в Австралия

Малкият пингвин Дърк беше отвлечен от аквапарка Sea World в австралийския щат Куинсланд в събота, 14 април. Похитителите му успели да ...

От компанията за сърфинг продукти O'Neill са предоставили специален неопренов костюм за Ралф с отвори за главата и крилете на птицата и с името му, изписано на гърба. Защитното облекло дава възможност на бозайника да се включва активно в заниманията на останалите пингвини в резервата "Маруел" близо до Уинчестър, Великобритания.

"Ралф е много здрав, но по някаква причина изгуби перата си наведнъж, с изключение на тези на главата, по време на годишната смяна на оперението", казва Ана Инг, която ръководи екипа от гледачи на птиците, информира БТА.

Плешивият пингвин изглежда доволен от неопреновия си костюм. Защитното облекло не пречи и на партньорката му Каръл, която редовно го почиства с клюн, сякаш е от пера.

Заради активния начин на живот на пингвините обаче -плуване, катерене и редовно почистване с клюн, костюмът на Ралф вече е пораздърпан и скоро ще се нуждае от подмяна.

Британец в костюм на Батман залови крадец

Преди няколко дни мъж, преоблечен в костюма на Батман, залови крадец на британската метростанция Братфорд. От няколко дни полицията в к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно