Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представиха наистина стряскащи хуманоидни роботи (ВИДЕО)

07 януари 2022, 17:47 часа • 13848 прочитания

На технологично изложение в Лас Вегас, САЩ, в сряда бяха представени смайващи хуманоидни роботи. Толкова истински изглеждат, че се създава смущаващо и обезпокоително усещане, свидетелства журналистът от AFP Джошуа Мелвин.

„Очите са наистина страшни“, възкликва Марсело Хумерес, изложител от Перу, докато разглежда робота Pedia-Roid, предназначен за медицинско обучение. При този робот ужасяващият му вид е преднамерен, казва Юсуке Иши от японската компания tmsuk, докато представя андроида. Роботът може да издава страшни звуци и да се държи като непослушно дете, което се извива и гърчи, защото не иска да бъде лекувано, обяснява той.

Малко по-нататък друг хуманоиден робот на име Амека е заобиколен от любопитни зяпачи, докато демонстрира зашеметяващи движения, напълно наподобяващи тези при хората, разказва репортерът на AFP.

„Проектирахме Aмека да бъде максимално близка до човека в своите движения“, разказва Морган Роу от базираната в Обединеното кралство Engineered Arts пред AFP, наблюдавайки сивото лице на робота, което се движи и премигва. „Хората са толкова сложни, че да направиш робот точно като човек е почти невъзможно“, обяснява той, като добавя, че все пак от компанията са направили всичко възможно творението им да бъде възможно най-реалистично.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес