Битката за Асеновград - представяме Силвия Хубенова, кандидат на ГЕРБ

24692
Битката за Асеновград - представяме Силвия Хубенова, кандидат на ГЕРБ

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. От общо десетимата кандидати, желаещи да заемат поста на градоначалник, отговор на поставените въпроси пред нашата медия дадоха шестима. В представянето отказа да участва 21-годишният Йордан Андреев, кандидат на Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Емануил Иванов от "Атака", Ферди Кадир от ДПС и настоящият кмет Емил Караиванов от БСП, решиха да замълчат. Намеренията на кандидат-кметовете на Асеновград ще Ви представяме ежедневно, като мнението на всеки един от тях може да четете поотделно.

Наред е единствената дама в битката на кандидат кметовете на община Асеновград тази година - Силвия Хубенова. На предстоящите местни избори тя ще се бори за доверието на асеновградчани, изправяйки се срещу девет мъже. В момента Силвия Хубенова е депутат в Народното събрание, от квотата на ГЕРБ.

Битката за Асеновград - представяме Фикрет Шабанов-Сепетчи, кандидат на "Солидарност"

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. ...

Каква е конкретната Ви цел, ако станете кмет на Асеновград?

Мисля, че за да стартира който и да е управник, трябва да направи анализ на състоянието на Общината. Да види къде има пробойни и къде нещата могат да се случват по-добре. Това означава нова структура на Общината. Първата ми цел ще е да направим цялостен финансов анализ на състоянието на общинския бюджет, както и на Инвестиционната програма на Асеновград. Имам впечатления от работата на 4-годишния мандат на доктор Емил Караиванов. Отчела съм за себе си редица слабости. Още повече, че аз съм била заместник-кмет на общината и я познавам отвътре.

Кои ще бъдат приоритетите Ви, ако станете кмет на Асеновград?

Единият от приоритетите ми е спорт и младежки дейности. Ако искаме Асеновгард да се развива, трябва да накараме младите хора да останат тук. Спортът е нещо много важно за мен. Аз лично не съм спортна личност, но съм човек който адмирира хората, занимаващи се с това. Спортът е дисциплина и отговорност. За да се занимаваш със спортна дейност трябва да си освободиш време. Това означава, че си организираш добре деня. Смятам, че ние трябва да заложим сериозно върху спорта, като антипод на нещата, които се случват в нашето ежедневие – наркомания, алкохол, агресия в училищата. Мисля, че спортната дейност е едно от лекарствата, които трябва да използваме. Именно затова сме заложили в програмата си реновиране на стадиона в Асеновград, а при възможност - и построяване на нов. Възнамеряваме да изградим и още една спортна зала, в която да има закрит плувен басейн. Много мои приятели водят децата си чак до Пазарджик, за да тренират този спорт.

Културата и туризмът няма как да не са приоритети в нашата община. Защото това значи да си затваряме очите за даденостите, които имаме. Преди дни се срещнах с творците на Асеновград. Първото и конкретно, което им обещах и обещавам и чрез Вас, е, че те ще са активни участници в сформирането на културната програма и в изготвянето на ясни критерии и правила за финансиране на културни инициативи в общината. Възнамерявам да създам работещ обществен съвет по култура. Той ще се явява в ролята на коректив. За туризма ще се борим да бъде изяснен статутът на местността „Беланташ“. Ако тя все пак бъде предоставена за стопанисване на Община Асеновград, около нея могат да се създадат много места за отдих за туризъм. Тази местност е даденост, известна в цяла България, а всъщност е запусната.

Битката за Асеновград - представяме Милко Милков, кандидат на "Патриотичния фронт"

От днес, 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на г...

И разбира се, инфраструктурата. Ще заложим на подобряване състоянието на междублоковите пространства, както и на малките улиците по кварталите. Възнамеряваме да изградим също изцяло нов център на града, с акцент върху второ и трето площадно ниво.

Кой е най-сериозният проблем в Асеновград и какво е решението му, според Вас?

Големият проблем на община Асеновгард е един – няма привличане на инвестиции. Това води до несъздаване на нови работни места. А има възможности. Например, зоната по пътя за град Кърджали. Тя е с площ около 265 декара, дарени имоти на Общината от Военното министерство и нищо не е свършено до момента. Защо мястото да не се превърне в логистичен център, в който да има складове? Промишлена зона „Изток“ някак си замря. По времето на първото управление на ГЕРБ в община Асеновгард ние бяхме спечелили проект за техническа помощ. Тази зона е разработена от гръцка фирма. Но това приключи дотам. Защо Общината да не направи инфраструктурата в района? Могат да се положат кабели за телефон и осветление, ВиК мрежа, канализация и да се предостави на местния бизнес на минимални цени или за закупуване на тези парцели, или за ползване под наем. Това също ще доведе до разкриване на работни места.

Кое е и най-голямото предимство на Асеновград?

Прдимството на града е, че се намира на уникално място. Асеновград е „защитен“ от четири манастира. Използвайки даденостите си, той има възможност да се превърне наистина в един зелен и енергийно независим град. Например от отпадъците, които изхвърляме и сега оставяме да изгният, може да се произвежда ток. Така градът ни ще бъде изцяло обезпечен и няма да се налага да плаща големи суми за електричество. Това ще освободи средства за социални и културни проекти, за друга визия на детските градини и училищата, на парковете и градинките.

В Асеновград отбелязват деня на интензивното ходене с разходка до Асеновата крепост

Асеновград се включва в Международния ден на интензивното ходене. Инициативата ще се проведе за поредна година. Стартът на събитието ще...

Разкажете ни накратко факти за личния живот и семействотото си.

Имам една дъщеря, която е на 29 години. Завършила е „Връзки с обществеността“ и магистърска степен след това, „Дипломация и международни отношения“. В момента гледа сина си, който е на година и девет месеца. Не мога да се оплача от зет си. Много го харесвам, като човек. И съпругът ми, който винаги е бил подкрепа за мен. За съжаление, част от възрастните хора около нас са починали – свекър ми и баща ми. Останаха майка ми и свекърва ми, с които живеем в прекрасни отношения.

Интервю на Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю