Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пазим образа на водача": Отцепникът Дренчев за отношенията във "Възраждане" (ВИДЕО)

19 февруари 2024, 19:30 часа • 12188 прочитания

Възраждане“ изгони трима свои депутати – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, отлъчи и четирима столични общински съветници, гласували "за" избора на Цветомир Петров от ПП/ДБ/СС за председател на СОС. Как се стигна до разрива и какво следва? В Студио Actualno ни гостува Николай Дренчев и даде отговори на тези въпроси.

Още: Дренчев искрено и лично за края с "Възраждане" (ВИДЕО)

"Очевидно, това беше момент, в който трябваше да се разделим с „Възраждане“. Имаше несъгласия не толкова с политиката, колкото с начина, по който се тиражира тя пред българските граждани и избиратели", заяви доскорошният организационен секретар на партията.

Защо когато някой си тръгне от "Възраждане", чак тогава Костадин Костадинов става авторитарен?

На този въпрос Дренчев отвърна, че "никога" не е имал проблеми да каже на лидера Костадин Костадинов какво мисли, но го е правил "само и единствено насаме". "Трябва да се пази образът на водача чист и неопетнен", аргументира се отлъченият депутат. "До голяма степен Костадинов, когото виждат избирателите, е един образ, който беше създаден от „Възраждане“ и от хиляди доброволци, работещи във Facebook и къде ли не".

Ще прави ли партия?

"Първата ми задача, а също тази на другите двама депутати и на четиримата от групата на "Възраждане" в СОС, е да излезем от „Възраждане“. Не сме предатели. Разделяме се, процесът е необратим", каза Дренчев и отговори с "не" на въпрос ще прави ли нова партия. "Изгонването беше прибързано и необмислено. Ние си тръгваме с гордо вдигната глава и казваме: „Вие сте глупаци за това, че ни изгонихте“, образно казано", заяви той.

Още: Дренчев е аут от "Възраждане", но продължава с руските опорки: Войната започнала заради украинците и Майдана

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес