Полина Ал-Битар: С „Цептер” готвите здравословно, бързо и икономично

57858
Полина Ал-Битар: С „Цептер” готвите здравословно, бързо и икономично
Най-хубавото е, че със съдовете на «Цептер» времето за готвене намалява до 80%, а разходът на енергия - до 60%.

Полина Ал-Битар е Генерален директор на „Цептер-България”. Тя започва кариерата си в компанията преди 7 години (през 2006 г.), като мениджър по обучението. Разработването и провеждането на обучения и подборът и мотивацията на служители и търговски представители са сред основните й отговорности на тази позиция.

Две години по-късно Полина е повишена в Изпълнителен директор на отдел Продажби и маркетинг, а след още една година – в Генерален мениджър (май 2009 г.) на „Цептер – България”.

Разкажете за философията на „Цептер». Промени ли се през годините?

Компанията стана известна преди четвърт век с патентованите си готварски съдове-шедьоври и изделия за сервиране на маса, част от световноизвестния бранд Home Art. „Цептер» създава технология за здравословно готвене без вода, мазнина и сол, за която придобива патент. Технологията позволява приготвената по този начин храна да запазва  съдържащите се в нея натурални витамини и полезни хранителни вещества, както и вкусовите си качества. Освен бранд Home Art, „Цептер» предлага продукти в още 4 бранда: Medical (уреди с медицинско и козметично приложение, сред които Bioptron - светлинна терапия, която лекува рани, възстановява тъкани, облекчава болка, решава дерматологични проблеми на възрастни, деца и новородени и много други приложения), Home Care (системи за пречистване на водата и въздуха, както и за цялостно почистване на дома), Cosmetics (грижа за кожата), Luxury (часовници, пособия за писане, бижута).

Свързващото звено между всички наши продукти е здравословният начин на живот и здравословното хранене. Мотото на компанията е „Живейте по-дълго”. На него е подчинена всяка идея за продукт на „Цептер», независимо дали е готварски съд, уред за пречистване на вода, медицински уред или козметика. Може би затова почти няма български дом, в който да не присъства наш продукт. Навсякъде марката е символ на високо качество и красив дизайн. Това са всъщност двата аспекта, които не са се променили през годините във философията ни – стремежът чрез нашите продукти да направим живота на хората по-здравословен и същевременно по-красив.

И още нещо не се е променило - основният ни метод на продажби - провеждането на презентации, е актуален вече над 20 години. „Цептер» е първата компания в България за директни продажби, която осъществява дейността си чрез презентации. Започваме дейността си с 24 търговски консултанти; през 2012 г. те са вече над 2000.

Присъствате в над 50 страни в света, на 5 континента; компанията-майка Zepter International има 7 производствени бази. Къде сме ние, къде е българският пазар?

Европейците не се хранят здравословно

Само един от петима жители на Великобритания, както и на други западноевропейски страни, се храни пет пъти на ден по малко. Такива са ...

Значително пред Македония, близо до Сърбия, „едни гърди” пред Румъния (ако сравним продажбите спрямо глава от населението), но доста далеч след Унгария!

През последните 5 години бяхме единствената „Цептер» държава без собствен шоурум. Изминалата година е първата, през която направихме по-голяма инвестиция и открихме изложбен център. В него могат да се видят не само патентованите ни готварски съдове шедьоври и изделия за сервиране на маса, но и медицинските ни уреди, системите ни за пречистване на водата и въздуха, козметичните ни продукти с грижа за кожата, луксозните ни изделия като часовници и бижута и много други.

Пазарният ни дял е 10% при съдовете и 7% - при медицинския уред BIOPTRON. През изминалите 20 години на активна дейност, имаме 160 000 уникални клиенти, като всеки един от тях е със средно 7 сключени договора за продажба... България има невероятно добър потенциал да се развие като пазар.

Кое отличава съдовете на „Цептер»? Има ли нещо, с което да са единствени?

Споменах вече за патентованата технология за здравословно приготвяне на храна без вода, мазнина и сол, с която се запазват витамините, полезните хранителни вещества, както и вкусовите качества на храната. Съдовете за готвене се различават и по патентования термоиндикатор, който проследява процеса на  готвенето (без да се налага да се вдига капака); патентованото многослойно акутермично компактно дъно – то е сърцето на „Цептер» системата за приготвяне на здравословна храна - неразрушимо е, не се деформира при продължително използване; дръжките- - никога не се нагряват; ръбовете - не позволяват разливане; патентованият капак – запечатва херметически и с него всеки съд на „Цептер» е като съд за готвене под налягане.

Българските деца пият и се хранят нездравословно

Младежите все по-честа консумират алкохол и енергийни напитки. Това показва национално проучване за начина на хранене сред учениците. В...

Друга патентована технология е системата за вакуумиране VacSy. Чрез нея храната се съхранява до 5 пъти по-дълго време отколкото с останалите методи, като се запазват полезните й съставки и органолептични свойства.

Най-хубавото е, че със съдовете на «Цептер» времето за готвене намалява до 80%, а разходът на енергия - до 60%. А това има голямо значение за една съвременна домакиня, за която времето е лукс. Не са за подценяване и по-ниските сметки за ток.

Кой е най-търсеният готварски съд у нас?

Етажната система се предпочита, защото е практична. В нея могат да се приготвят едновременно например 3 ястия на 1 котлон. Така се икономисват време, енергия и пари. И най-вече, това е инвестиция за здраве. Съдовете могат да се закупят на разсрочено плащане и са  с безсрочна гаранция. През 1993 г. струваха колкото една гарсониера в столичен квартал. В момента цената им е по-ниска от 1 кв.м. там.

От медицинските ни уреди най-търсен е уредът за светлинна терапия BIOPTRON, а от продуктите за пречистване на вода - Edelwasser. Търсенето на последните две се дължи най-вече на факта, че все повече потребители се замислят за качеството на живот, който имат.

Киселото мляко е най-здравословният продукт

Изследване показва, че хората, които харесват кисело мляко се хранят по-често с плодове, зеленчуци, риба, ядки и пълнозърнести храни. П...

Планове за инвестиции?

Zepter International ще насочи инвестициите си в технологични разработки, нови продукти, оптимизиране на всяко едно звено - производство, логистика и т.н.

През 2012 г. инвестирахме близо 700 хиляди лева тук. 482 000 от тях са за подбор, привличане, обучение и развитие на служителите и търговските консултанти, а 118 000 лв. - в разширяване на бизнеса. 100 000 лв. от инвестицията е в нов изложбен център. Това беше първата ни по-голяма инвестиция през последните години.

През 2013 г. в България инвестициите ще бъдат основно насочени към развитиена  потенциала на служителите и търговската мрежа; още по-бързо и качествено гаранционно и извънгаранционно обслужване; доставка на продуктите в рамките на 24 часа; по-добра познаваемост на отделните продукти; маркетингови партньорства и мн.др. Тук е мястото да спомена, че за четвърта поредна година организираме игра с награди, като тази година тя е на стойност над 50 000 лева, а участието в нея не е обвързано с покупка. Ще раздадем 200 предметни награди от асортимента на „Цептер», като всяко тримесечие до края на годината се изтеглят по 50 печеливши участници. Голямата награда е нов Ford B-Max. За участие в играта не се заплащат никакви суми. Малко компании отделят бюджети за подобни инициативи в период на криза. Искаме да обърнем внимание на хората колко важен е здравословният начин на живот, грижите за хранителния режим и общото благосъстояние.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю