Проф. Лъчезар Аврамов: НОЩ са отговорни за четири вида причини за смърт

36693
Проф. Лъчезар Аврамов: НОЩ са отговорни за четири вида причини за смърт
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Специалистът по физика, биофизика, квантова физика и медицина проф. Лъчезар Аврамов обяви, че ще сезира главния прокурор за действията на бившите управляващи в управлението на пандемичната криза. Професорът е убеден, че т.нар. Национален оперативен щаб (НОЩ) е организирана престъпна група и е категоричен, че високата смъртност у нас е катастрофа, предизвикана от управлението. Той посочи пред Actualno.com четири вида причини за смърт, за които смята, че НОЩ са отговорни. Ето какви аргументи изложи професорът  и какво сподели, че иска да промени, влизайки в политиката - като кандидат-вицепрезидент в двойка с Александър Томов

Проф. Аврамов, критикувате подхода на бившите управляващи към пандемията още от първите им решения. Година и половина по-късно, как преценявате мерките и проблема COVID-19?

Проблемът с пандемията COVID-19 за голямо съжаление се превърна във водещ фактор във всички анализи, във всички обещания, в цялата политика. Това не е случайно, тъй като на практика един сериозен медицински проблем придоби съвсем друго значение - той придоби чисто политическо, административно, управленско значение. Самият аз преди една година предложих, включително пред вашата медия, концепция за борба с тази пандемия, защото тази пандемия не се различава от очакванията в ЕС и СЗО за пандемия на грип, която още преди 2006 г. беше предвидено, че ще се случи. Дали точно с този вирус или с друг няма никакво значение, защото това са точно такъв клас вируси, които се разпространяват по въздушно-капков път и мерките срещу всички са еднакви.

За съжаление, световната общественост, а нашата българска държава – в още по-голяма степен, възприе най-неадекватните мерки, които може да се възприемат. От това има много последици. Първо, вместо да се задействат предварително обмислените планове, се създаде т. нар. Национален оперативен щаб (НОЩ), на който основна цел му беше да всява паника (бел. ред. - специално за въвеждането на извънредното положение заради пандемията и че то е правно неиздържано си припомнете ТОЗИ АНАЛИЗ). Всички зрители, читатели, слушатели много добре помнят как започнаха да се изявяват генерали и професори и да говорят, че няма да ни стигнат чувалите, Бойко Борисов каза, че влизаме в Ада и т. н… Това са недопустими за медицински лица изказвания, защото априори е известно, че те създават проблеми, освен тези, които и без това ги има от здравната епидемия.

Каква е равносметката?

Сега, след като се направи анализът от протичането на епидемията – преброиха се труповете, както казва Бойко Борисов, се оказа, че една трета от труповете са създадени от COVID, а две трети от труповете са създадени от него и неговата консултантска група. Във връзка с това в близките дни ще внеса писмо-сигнал до главния прокурор, в което изказвам обосновано предположение, че всъщност тази група (НОЩ) представлява организирана престъпна група, която разпространява паника съвсем съзнателно с цел манипулация на обществото. И резултатът е такъв: на всеки заразен или починал с COVID - двама починали от други болести. Дължи се най-вече на това, че хората бяха наплашени и престанаха да се лекуват и да търсят медицинска помощ, също че беше извадена от строя и без това лошата медицинска система с всичките ѝ недостатъци. Но освен това, източник на вълната от антиваксърски настроения, която сега се опитват да припишат на новия здравен министър, са самите те. Има сериозни научни изследвания на психолози, които показват, че антиваксърското настроение директно е свързано с отношението на народа към властта. Когато хората не вярват на правителството, а тук става дума именно за правителството на Бойко Борисов, се развиват антиваксърски настроения, които са другата крайност на реакция и които също нанасят щети, както и преекспонирането и неадекватните мерки.

Така че, дотук това са три вида причина за смърт – единият е плашене на хората и прекъсване на лечението им, вторият е неадекватно лечение, тъй като включително и наши предложения за много ефективни методи не бяха възприети и третият - обществено настроение, което води до крайна реакция. А има и четвърти – психолозите твърдят, че уплашеният човек изпада в имунодефицитно състояние и се увеличава възможността от заболяване от самия вирус. Значи, четири много тежки престъпления са извършени и се надявам, ако не този главен прокурор, то следващият да търси отговорност на тази организирана престъпна група.

БСД-Евролевица издигна кандидатурата Ви за вицепрезидент с тази на Александър Томов за президент, какво искате да промените?

Не съм член на никоя партия, обаче с удоволствие приех предложението, защото собствения ми опит показва, че без организирани действия, усилията не могат да се увенчаят с успех. Моята част това е наука, технологии, иновации и образование. Занимавам се с тези гранични области между точните науки и медицината, които са бъдещето на човечеството. Преди 500 години преди новата ера Конфуций е казал: "Ако мислите една година напред – сейте ориз, ако мислите 10 години напред – посадете дърво, ако мислите за 100 години напред – образовайте населението си". И са го образовали населението, но тогава образованият китаец е оставал да работи в Китай и за Китай. А сега какво правим тук – хаотични мерки. Изведнъж, след като 20 – 30 години образованието беше изоставено тотално, спадна интелектуалното ниво на децата, функционалната неграмотност се увеличи и изведнъж се приеха финансови мерки за увеличаване на парите в образованието. Какъв е резултатът без мерки в развитие на собствена наука и без развитие на собствена високотехнологична икономика – резултатът е, че всички хора, които подготвяме, ще напуснат България. Това е самоубийство, това е самоубийствена политика. Аз съм категорично против това и ако получа възможността да имам някакво влияние върху тези процеси, съм за нов подход – цялостен обвързан подход в образование, наука, иновации, технологии, високотехнологична икономика, икономика с висока принадена стойност, икономика с високи доходи, данъци и високи пенсии. При това не е нужно да се измислят уникални български неща, имаме примерите на Финландия, на Ирландия…, само че е необходима политическа воля и политически механизми.

На каква подкрепа разчитате?

Правим всичко това, което изискват от нас гражданският ни дълг и личната отговорност. Призоваваме да ни подкрепят. Ако не ни подкрепят, ще останем с изпълнен граждански дълг.

Интервю на Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...