Александър Томов и Лъчезар Аврамов - кандидат-президентската двойка на БСД-Евролевица

13332
Александър Томов и Лъчезар Аврамов - кандидат-президентската двойка на БСД-Евролевица
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Българска социалдемокрация - Евролевица ще участва самостоятелно в предстоящите президентски избори и обяви на пресконференция в БТА кандидат-президентската си двойка: проф. Александър Томов - за президент и проф. Лъчезар Аврамов - за вицепрезидент.

"Регистрацията ще е на Българска социалдемокрация, но зад нея стоят и Движение "Заедно за промяна" и неправителствените организации, които съдържа то, както и редица български учени и професори, които подкрепят и издигат тази двойка", поясни Димитър Митев, главен секретар на партията.

С падането на Борисов от власт завърши българският преход, смята Александър Томов

"България продължава да навлиза в тежка политическа криза. Това не е просто криза в доверието на една отделна партия, а криза в доверие...

"Ние сме кандидат-президентска двойка на знанието, на мъдростта, на спокойствието. Не искаме реванш, не искаме революция, искаме просто европейска и щастлива България", каза пред Actualno.com кандидатът за президент Александър Томов.

Това явяване, както поясни той - не е случайно: имаме реален провал на 45-я и 46-я парламент и е напълно реалистично, дори да има правителство при следващия, то да е слабо, противоречиво и отново да доведе до политическа нестабилност.

"Ще се борим докрай протестното движение да не бъде смачкано, каквато е сегашната тенденция. Искаме категорично да постигнем съгласие и да имаме правителство, стабилен парламент, ясно мнозинство в 47 Народно събрание", заяви Томов. 

"Няма нужда от президентска република. Има нужда от уплътняване и умножаване на функциите на президента в рамките на тази Конституция", категоричен е  Томов. "Без да сме фенове на идеята за президентска република смятаме, че ролята на президента трябва да се издигне и имаме конкретна програма", отбеляза той. 

Томов съобщи, че партията излиза с две програми – Програма за единение, която ще бъде представена до десетина дена и която ще е обръщение към всички политически субекти в страната и с Програмата за ускорено икономическо развитие, която се основава на на 14 стратегически проекта и е свързана с увеличаване на темповете на растеж, на доходите и на жизненото равнище. "Тази програма ще бъде част от нашата предизборна кампания", заяви той.

Високи дози витамин С и озонотерапия срещу COVID-19 предлага български професор

Професорът по медицинска физика и по биофизика Лъчезар Аврамов, съучредител на Медицински център по интегративна медицина, в официално ...

"Ние сме категорично против Борисов да се върне на власт поради огромната му роля за корупцията", каза още кандидат-президентът. "Искаме да откроим нова гледна точка за превръщане на България в регионален лидер", подчерта Томов.

Кандидатът за вицепрезидент - проф. Лъчезар Аврамов, който е изтъкнат учен с много постижения и признания, посочи, че България се намира в състояние като след война във всяко отношение – демографска катастрофа, икономическа разруха и най-лошото – интелектуална катастрофа. Той свърза това състояние на страната с дългото управление по тоталитарно-мутренски и заяви: "Трябват нови хора. Може би вместо генерали трябват професори. Поемаме такъв ангажимент".

Той отбеляза, че и двамата с кандидат-президента са много добре подготвени и че зад тях стои сериозен експертен потенциал.  Тяхна кауза е и издигането на ролята на науката, на образованието и на технологиите.

"Тази президентска двойка е символ на висока подготовка както в областта на образованието, така и в областта на законотворчеството вътрешната и външна политика на страната, изтъкна Димитър Митев. "Те са последователни борци срещу корупцията по висшите етажи на властта и притежават умения да прокарват мостове между различните политически сили в името на постигане на общи национални цели", изтъкна още той.

 

Проф. Томов с размисли за политическата криза в България

"България е в политическа криза. Това е безспорно. Признава се и вътре в страната, и от международните наблюдатели. Основен аргумент е ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев единствен от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика