26 млн. лева отиват за изборите, Близнашки подкрепи Ваньо Танов

21008
26 млн. лева отиват за изборите, Близнашки подкрепи Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

26 млн. лева ще отидат за предсрочните парламентарни избори. Такъв разчет е подписан от служебния премиер професор Георги Близнашки, каза самият той.

Според думите му ще има възможност да се повиши с 15-20 лева възнаграждението за работещите в секционните комисии. "ЦИК ми съобщи, че се възползват максимално от секциите за машинно гласуване. Целта е да разширим този експеримент, за да видим ефекта", уточни проф. Близнашки.

Антоанета Цонева: Не ми е предлагано да ставам министър без портфейл

Не съм получавала покана да ставам министър без портфейл в служебното правителство, който да се грижи за изборите. Още миналия четвъртъ...

Изборният борд със сигурност ще влезе в действие, добави премиерът, цитиран от Агенция "Фокус". "Поех отговорността за взаимодействие с Централната избирателна комисия (ЦИК) и гражданското общество. Направихме силен екип, който ще ми помага по тези въпроси. Имахме среща вчера с ЦИК и бяха обсъдени всички въпроси, които са на дневен ред", обясни проф. Близнашки. По думите му, Изборният борд ще бъде формиран и се работи по този въпрос. „Още не е подготвен списъкът, но изборният борд ще влезе със сигурност в действие”, подчерта проф. Георги Близнашки.

Премиерът изрази подкрепа и за избора на Ваньо Танов за шеф на Агенция "Митници". "Положението в митниците е изключително тревожно и са нужни извънредни мерки. Нямаме много време да търсим силна кандидатура", каза проф. Близнашки. По думите му, Ваньо Танов, по времето на предходното си управление, се е справял много сериозно и трябва да влезе човек, който познава всичко в митниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com