Борисов: Опасявам се, че ще продължат да фалират общини

26875
Борисов: Опасявам се, че ще продължат да фалират общини
Снимка: БГНЕС

Моите опасения са, че ще продължат да фалират общини. Управляващите ще продължат да създават и генерират несигурност и ще се опитат да се измъкнат с добри финансови параметри за сметка на плащанията, които бавят от месеци. По този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в интервю за агенция ПИК дали има вероятност правителството да не подаде оставка през следващите две-три седмици.

За разлика от петък, когато обяви, че ГЕРБ има готов проектокабинет за управление на страната, сега Борисов е по-скромен и отговаря на въпрос по темата с лаконичното: "Никога не слагам каруцата пред коня". Той допълва: "Има много време докато се стигне до определянето на министри. ГЕРБ е единствената партия, в която има достатъчно кадри за всеки пост".

Борисов и Асоциацията на индустриалния капитал не изгладиха напълно различията

За мен е винаги е било важно отговорността да бъде персонална и всеки да знае каква му е вината – дали е партия, дали са опозиц...

Темата с избора на еврокомисар също не е пропусната от бившия премиер. По нея Борисов обявява: "ГЕРБ е победител на изборите и е нормално да номинира Георгиева (Кристалина Георгиева) за свой кандидат за еврокомисар". Той допълва, че не вижда как как Сергей Станишев ще се кандидатира за подобен пост, "при положение, че като председател на ПЕС загуби изборите и на европейско ниво и в България".

"Аз съм доволен, защото по време на срещата ми със синдикатите стана ясно на всички, че състоянието на държавата изобщо не е добро, а тенденцията е дори да се влоши и то само в рамките на една година". По този начин лидерът на ГЕРБ коментира днешната си среща със синдикатите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com