БСП-Благоевград отхвърли Позитано, Нинова води листата

37663
БСП-Благоевград отхвърли Позитано, Нинова води листата
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова е водач на листата на БСП и коалиция в Първи МИР-Благоевград според решение на местната структура. Решението бе взето след близо четири часово обсъждане на Областния съвет на БСП-Благоевград, информира "Фокус".

Бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин пристигна в Благоевград, като разчиташе на номинация от съвета. Той бе предложен за водач на листата НС на партията, което предизвика бурното несъгласие на местните социалисти.

Вигенин еврокомисар за 2 седмици?

Правителството ще посочи името на бъдещия ни еврокомисар на заседанието си още тази сряда, съобщи икономическият министър Драгомир Стой...

На вчерашното заседание социалисти трябваше да избират за водач на листата измежду Кристиан Вигенин, Корнелия Нинова и Емил Костадинов. След гласуване Нинова спечели с 3 гласа преднина пред Емил Костадинов (22 срещу 19), трети само с два гласа остана Вигенин.

Решението на Областния съвет ще бъде депозирано на „Позитано” 20 и ще се стане ясно дали Корнелия Нинова ще остане водач на листата.

На заседанието на Областния съвет на БСП-Благоевград не бе излъчен ясен сигнал към НС, коментира областният лидер на партията Юлиян Гошев. По думите му с това заседание не е бил излъчен ясен сигнал към НС на партията, че са консолидирани и стоят зад една номинация, което не носи достатъчна тежест на решението и по всяка вероятност крайното решение ще бъде взето от Националния съвет (НС) в края на седмицата.

Дебатите са били доста разгорещени по време на срещата, като говорителят на БСП Атанас Мерджанов е предложил да не се обсъжда Корнелия Нинова за водач на листата от 1-ви МИР, защото тя вече е определена за водач в Софийска област и НС съвет няма никакво намерение да прави промени във вече утвърдените водачи, като единствено е отложено решението за Благоевградска област.

Нинова: Приех номинацията, за да свърша работа

Приех номинацията за лидер на БСП, за да свърша работа, да върна доверието и силата, които партията заслужава." Това каза Корнелия Нино...

„Болшинството от членове на Областния съвет на БСП не се съобразиха с това мнение и настояха да гласуваме за всички номинирани, така се стигна до резултат, при който Корнелия Нинова получи 22 гласа от 44 присъстващи, Емил Костадинов 19-гласа и Кристиан Вигенин само два гласа. При това положение ние нямаме легитимно решение за водач, за да бъде такова трябва за един да са гласували 50% плюс един”, коментира Гошев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com