БСП подкрепи "Атака" за касиране на евроизборите

27485
БСП подкрепи "Атака" за касиране на евроизборите
Снимка: БГНЕС

Общо 28 депутати от парламентарната група на Коалиция за България са подкрепили искането на „Атака” за касиране на изборите, което националистите ще представят пред Конституционния съд. Така вече има необходимите 48 подписа за сезирането на КС.

Жалбата на националистите беше изпратена по-рано днес и до Сотир Цацаров от кандидатите за евродепутати от „Атака” Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев. Интересен факт е, че Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов не са се подписали.

Реформаторите поискаха касиране на изборите с 14 основания

След като по-рано днес НФСБ и „Атака” поискаха касиране на европейските избори, същото стори и Реформаторският блок. Решени...

Подписалите се от „Коалиция за България” депутати са: Борис Цветков, Иван Иванов, Атанас Пъдев, Таско Ерменков, Георги Андреев, Таньо Киряков, Атанас Замфиров, Евдокия Асенова, Деян Дечев, Лазар Попов, Добрин Данев, Сияна Фудулова (председател на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното), Георги Мърков, Петър Дулев, Жара Пенева, Васил Антонов, Георги Кадиев, Кирил Добрев, Пламен Желязков, Кирчо Карагьозов, Захари Георгиев, Пенко Атанасов, Йордан Младенов, Алекси Алексиев, Димитър Горов, Калин Милчев, Минчо Христов, Явор Куюмджиев.

Съгласно жалбата на националистите пред Цацаров при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност. В жалбата до главния прокурор пише, че са допуснати следните закононарушения: „На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице е масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки.

На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания. Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.

По такъв начин изборните резултати са манипулиран и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове. С оглед на гореизложеното и на основание чл.394, ал.2 от Изборния кодекс, въз основа на настоящата жалба, Ви моля да сезирате с мотивирано искане Конституционния съд на Република България да се произнесе по законосъобразността на избора на членове на Европейския парламента на изборите проведени на 25 май 2014 г.”.

НФСБ и "Атака" искат касиране на изборите

Партия „Национален фронт за спасение на България" внесе жалба с искане за касиране на изборите за Европейски парламент от 25 май....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com