Бюлетините за евровота вече тръгнаха из страната

13045
Бюлетините за евровота вече тръгнаха из страната
Снимка: БГНЕС

В 9:30 ч първият камион, който ще транспортира изборни книжа и бюлетини за предстоящия евровот, тръгна от печатницата на БНБ, предаде БГНЕС.

Автомобили на жандармерията и полицейска охрана ще съпровождат изборните документи. Днес общо пет камиона ще извозят бюлетини и изборни книжа и материали до 7 области в страната. Първите са Бургас и Ямбол.

„Започна и извозването на бюлетините. Поставени са задачи на столичната и областните дирекции на вътрешните работи за планиране на маршрутите. От 20 май ще функционира денонощна телефонна линия в МВР, на която могат да се подават сигнали за нарушения и евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Печатницата на БНБ, където се печатат бюлетините, се охранява от жандармерия. Има пропускателен режим и се записват данните на лицата, които влизат в сградата, за да не се допускат нарушения като в миналото”, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на пресконференция вчера, 14 май.

От 20 май ще функционира телефонна линия в МВР за сигнали за нарушения, добави Лазаров. Телефонът за сигнали ще е 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и имейл izbor@mvr.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com