ДПС няма да номинира еврокомисар

26546
ДПС няма да номинира еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Нямаме своя номинация за еврокомисар и няма да поставим своя на консултациите. Това заяви на брифинг НС лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС.

С Местан разговори за български еврокомисар и с никого от ДПС до този ден, никой не е разговарял. "При президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България", каза лидерът и добави, че очаква покана за консултации, относно номинация за еврокомисар.

Бойко Борисов: Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар

Сега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни. Това каза пред журналисти в парламента председателят на...

Припомняме ви, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че има информация, че Сергей Станишев да бъде номиниран за еврокомисар.

Местан обясни, че когато се говори за предстоящи консултации да не се очаква, че той ще ги затрудни с предварителни оценки. „С мен разговори за български еврокомисар и с никого от ДПС до този ден никой не е разговарял. Аз мисля, че при президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България”, посочи лидерът на ДПС, предаде „Фокус”.

Не искам да коментирам изявленията на други лидери, но искам да напомня, че изборът на еврокомисар е в правомощията изключително на правителството. ПГ не предлагат кандидатури за еврокомисар. Това заяви председателят на Парламентарната група на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов на брифинг в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com