Нищо ново - опашки пред НДК за предаване на бюлетини

24258
Нищо ново - опашки пред НДК за предаване на бюлетини
Снимка: БГНЕС

След края на изборния ден секционните избирателни комисии в София организираха работата си и след 22 часа започнаха да пристигат в НДК, предаде БГНЕС.

Минути след полунощ пред НДК има стълпотворение от хора с чували с бюлетини, които чакат реда си, за да предадат бюлетините от предсрочния парламентарен вот. Опашката пред Билетния център е дълга. Има стотици членове на СИК, които чакат да предадат чувалите с бюлетини. Предаването на чувалите с бюлетини от секционните комисии протича нормално. Няма сигнали за нарушения

От МВР съобщиха, че след затварянето на изборните секции, служителите на ведомството охраняват и съпровождат изборните книжа до съответните РИК. Няма регистрирани произшествия при осигуряването на пожарната безопасност на обектите, свързани с произвеждането на изборите.

Общо 71 досъдебни производства против избирателните права на гражданите са образувани на територията на цялата страна, съобщиха от прокуратурата. До 21.00 часа тази вечер са били издадени общо 675 удостоверения при изгубен, откраднат, увреден или унищожен документ за самоличност. На откритата линия в Ситуационен център – МВР са получени общо 175 сигнала, от които 84 са съотносими към дейността на МВР. Изготвени са телеграми, които са изпратени до съответната областна дирекция на МВР, на чиято територия е възникнал инцидентът.

"Атака" и АБВ са в парламента при 13% преброени протоколи от ЦИК

След като цяла вечер данните за резултатите от предсрочните парламентарни избори бяха на базата на екзитполове се казваха от социолози,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com