"Нова България" обвини "Атака" в предизборен вандализъм

28418
Снимки:

Дни преди изборите битката между партиите се проявява под различни форми. Днес предизборен билборд на партия "Нова България" осъмна с надписи, очевидно направени от привърженици на "Атака". Това съобщиха от "Нова България".
По повода от партията са изпратили отворено писмо до лидера на "Атака" Волен Сидеров. Публикуваме неговия текст:
"Обръщаме се към Вас, като председател на ПП „Атака“, във връзка с проявата на предизборен вандализъм от страна на представляваната от Вас политическа партия.

Днес, 29 септември 2014г., предизборен билборд (находящ се на бул. Цариградско шосе, до тунел за ТВ кула, посока Център), на ПП „Нова България“ е бил брутално унищожен от представители на ПП „Атака“, както можете да забележите в приложените снимки. Това е груба проява на вандализъм, която остро осъждаме. Това е абсолютно нарушение на чл. 183 от Изборния кодекс на Република България, за третиране на предизборните материали и поругаване доброто име на кандидатите за предстоящите избори. Категорично отказваме да приемем скандалното Ви деяние като адекватна политическа проява. Определяме постъпката Ви като изключително грозна и неприемлива за партия, която се бори за позия в българския парламент. Преразгледайте сериозно политиката си на поведение, както към съгражданите си, така и към политическите си опоненти.

Първата политическа партия, родила се в социалните мрежи, иска двойно намаление на депутатите

Председателят на ПП „Нова България“ д-р инж. Ивайло Симеонов и съмишленици на каузата подадоха вчера в Централната избирате...

Като автор на безобразното деяние, което порогава дейността и каузата на ПП „Нова България“, както и нейния председател д-р инж. Ивайло Симеонов, изискваме от Вас незабавна реакция и публично извинение за осквернителната постъпка на водената от Вас партия.

С оглед етичните и законови нарушения на Ваши представители очакваме официална Ви позиция. При липса на такава ще бъдем принудени да подадем сигнал към компетентните органи", завършва писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com