Нова схема - продаваш си гласа срещу поемане на разходите за сватбата

21944
Нова схема - продаваш си гласа срещу поемане на разходите за сватбата
Снимка: БГНЕС

Една от новите схеми за купуване на гласове е обикаляне на махалите и кварталите в Южна България и питане дали има има сватби. Ако има, се предлага разходите да бъдат поети. Това заяви в ефира на bTV служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Той очерта две течения в бизнеса покрай избори. Първото идва от организирани престъпни групи, които осигуряват определено бройка гласове и ги предлагат на партиите. Второто представлява групи от хора, които под ръководството на определена партия купуват гласове.

Има нова схема на купуване на гласове - чрез кастинг

"Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма ...

Добре е големите играчи в бизнеса с купуване на гласове да бъдат мирни преди вота, "иначе ще им се случи случка", закани се още министърът. Той беше категоричен, че държавата в голямата част ще успее да се справи с купуването на гласове, ако има това желание.

Бакалов съжали, че не е разполагал с още месец, в който да може да работи. Той беше също така категоричен, че ако шефовете на районните полицейски управления бъдат сменени преди вота, това няма да промени нищо.

Взел съм всички мерки да няма участие на хора от МВР в изборите, освен като охрана. Това заяви още служебният вътрешен министър. Той допълни, че служителите са били предупредени по време на национално съвещание, че ако се включат във вота под друга форма, ще бъдат освободени от постовете си.

МВР е силно политизирана структура

Йордан Бакалов: Ще подслушваме и следим всеки, заподозрян за купуване на гласове

Имаме данни за купуване на гласове, но няма да разкрия откъде и какви са сигналите. Ние обаче сме активната част и сега МВР и ДАНС рабо...

МВР е силно политизирана структура, а не трябва да бъде, отчете още ресорният министър. С времето и различните управления са се натрупали много служители, които са нечии хора. Бакалов обясни, че в крайна сметка се интересува от професионализма на полицаите, а не толкова от това на кого са доверени.

Между служебния министър и главният секретар на МВР имали често спорове, но те били за дребни неща.

По въпроса с перспективите пред служителите на МВР, Бакалов обясни: "Средният състав на МВР трябва доста да поработи над своята работа, за да може да си върши задълженията по по-добър начин отколкото в момента. За мен е много важно да дам на този състав перспектива и възможност за професионално израстване в йерархията, за да имат те стимул да си вършат още по-добре работата".

 

Борисов: Гласове продължават да се купуват, а никой не прави нищо по въпроса

Срещу купуването на гласове не се взимат никакви мерки, а то продължава да се случва. Това е и упрек към служебното правителство, заяви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com