Новият закон за МВР гарантира на управляващите още едно място в ЕП

23171
Новият закон за МВР гарантира на управляващите още едно място в ЕП
Снимка: БГНЕС

"Управляващите избързаха с приемането на новия закон за МВР, за да осигурят още едно място в Европейския парламент". Това каза Атанас Атанасов от Реформаторския блок пред Нова телевизия.

Управляващите „ще купят гласове през МВР", където работят повече от 50 хиляди души и когато заплатите им се увеличат точно преди изборите, пред тях не стои въпросът за кого ще гласуват, посочи Атанасов. Място в парламента се печели с 50 хиляда гласа, добави той.

Реформаторите: БСП да не се крие, а да идва на дебат за "Южен поток"

Реформаторският блок отправи открито предизвикателство към управляващата Българска социалистическа партия и призова червените политици ...

„Има и друга причина за бързането - в момента стотици ръководни постове в МВР се заемат временно. Откакто са на власт, не е проведен нито един конкурс. Сега, преди изборите, ще приемат новия закон, който зачерква конкурса, и назначени ще бъдат тези, които са издържали теста за лоялност", отбеляза Атанасов.

„Законът за МВР е приоритет от първите дни на управление на правителството. Проектът беше готов още в края на септември и беше подложен на сериозна критика. Предишният закон беше поправян повече от 34 пъти. Никой не отменя конкурсното начало, то съществува при постъпване на работа в МВР. Конкурсното начало е по-скоро пречка, отколкото обективен ход за кариерното развитие на кадрите. Вторите конкурси затрудняват повече, отколкото помагат", заяви председателят на парламентарната вътрешна комисия Атанас Мерджанов.

Новият закон ще гарантира по-голяма социална сигурност за служителите на ведомството, отбеляза той.

„В писмото на финансовия министър във връзка с проекта не пише, че липсват средства, а че социалните искания не са разчетени в бюджета. Парите бяха гарантирани впоследствие", обясни Мерджанов.

Петър Москов за "Южен поток": Национално предателство, корупция или лакейство?

„Вие поне за очи да се бяхте подърпали. А вие сами сте си смъкнали гащите, че и вазелин сте им дали!“ Борис III, Цар на бъл...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com