Първанов: Исках среща с Орешарски за управлението, той се крие

16459
Първанов: Исках среща с Орешарски за управлението, той се крие
Снимка: БГНЕС

Дали има измама с лични данни и подписи не мога да кажа, защото нямам адекватна информация. Но изглежда, че много партии почват да играят с похвати за кражба на гласове от други. Това заяви президентът през периода 2002-2012 година Георги Първанов.

Според него „кафето” между Лютви Местан и Бойко Борисов е било знак на предупреждение към БСП. Това управляващо мнозинство обаче не е изчерпано, подчерта Първанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Проверяваме онлайн дали партии и коалиции ползват подписа ни

Онлайн проверка дали данните ни присъстват в подписка за регистрация на партия или коалиция за предстоящите евроизбори предлага на сайт...

Първанов обаче не спести критиката към управляващите, които не са променили нещата към по-добро спрямо управлението на ГЕРБ. Слабостта на партиите се отразява на кабинета – този кабинет не е полезен за България. Аз заявих среща с Пламен Орешарски, но той изчезна от публичното пространство. Допусках, че отговор няма да има – исках да задам въпроси от разпределението на парите за общините, което ощетява много хора до безпардонното уволнение на кадри само заради инакомислие, подчерта Първанов.

Погледнато формално Делян Пеевски и шеф на ДАНС може да е, но видяхме реакцията на хората. С номинацията му ДПС показва, че всичко им е позволено. Проблемът е, че сега се готвим да изнесем проблема „Пеевски” навън  - в Европейския парламент.

На въпрос за прогноза относно резултатите от европейските избори, Първанов отвърна, че със социологическите проучвания не се занимава. През 2001 година социолозите ми отреждаха трето-четвърто място в президентската надпревара, искаха Богомил Бонев да е кандидат на левицата, припомни Първанов. Бившият президент добави, че за него под три места в ЕП за АБВ ще е неудовлетворителен резултата.

Георги Първанов описа АБВ като малка партия и каза, че по медиите има по страница-две за големите партии, в които реално няма новина, а не е обозначено, че това е политическа реклама. На въпрос защо Първанов не подеме дебат по темата, той отвърна, че това означава АБВ да се фокусира само в тази насока.

На 15 май вечерта ще има дебат между кандидатите за нов председател на ЕК

На 15 май, в навечерието на изборите за ЕП, ще се проведе дебат в Европейския парламент между кандидатите за председател на Европейскат...

Нашите приходи и разходи са на сайта ни – финансите ни са от членски внос, имаме спонсори, но до 500-1000 лева, твърди Първанов.

Бившият президент за пореден път посочи, че България няма място в заявките и позициите на НАТО към Русия. Какво правят военните кораби на Алианса в Черно море – това не е Карибско море, каза Първанов. Той добави, че не е за радикализация на протестите и не трябва да има пълна национализация и от руска страна на територии в Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com