След принуда от съда, ЦИК реши "Атака" да маха билбордове

33896
След принуда от съда, ЦИК реши "Атака" да маха билбордове

Нарушение относно билборда на „Алфа Атака” има. Това призна ЦИК, след като Върховният административен съд постанови, че комисията трябва да преразгледа решението си.

Първоначално от ЦИК заявиха, че нарушение в случая няма, а от „Протестна мрежа” казваха, че съгласно Изборния кодекс трябва да има надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление”, който е липсвал в рекламата на „Алфа Атака” номер 20. Според съда изписване на числото 20, което безспорно представлява поредния номер на "Атака" в бюлетината за гласуване, се включва в легалното определение за предизборна агитация по смисъла на Изборния кодекс.

Омраза и лъжа - ценностите на Атака

България официално е в предизборна кампания, а в такива ситуация влиза в сила поговорката „в любовта и войната всичко е позволено...

Сега ЦИК постанови, че „Атака” е нарушила „забраната на недопускане в търговска реклама да се правят политически внушения”. Затова и комисията поиска да бъдат премахнати „всички реклами на билбордове, стени на сгради и т.н., съдържащи стилизиран образ на Волен Сидеров, надпис „Атака” и числото 20, което е бюлетината на националистите за евроизборите, независимо дали съдържат надписа „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com