В Сандански се купуват гласове с пари за сметки за ток и оправяне на дупки по улиците?

21202
В Сандански се купуват гласове с пари за сметки за ток и оправяне на дупки по улиците?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Пореден сигнал за купуване на гласове - този път в Сандански. Оказа се, че там се дават пари за сметката за ток и се оправят отсечки от улици пред определени жилища, за да се гласува за определена партия.

В схемата е замесен общински съветник с прякор Пухи и и местен шеф по чистотата, наричан Маслинката. Сигнал в полицията праща местният жител от ромски произход Георги Петров. Твърди, че получил пари да си плати тока срещу обещание да гласува за определена партия. „За тока разбираш ли, той ми ги даде тия 150 лв. за ток, ама аз не платих тока и си ги сложих у джоба”, разказва той пред bTV.

В момента се развихря мащабна акция по купуване на гласове, заяви Антония Първанова

В момента се развихря мащабна акция по купуване на гласове и наблюдатели. Доста смущаващ е фактът, че като независими наблюдатели са ...

В замяна на парите съветникът му поискал три сигурни гласа в изборния ден. Петров признава, че е предоставил своето ЕГН и тези на родителите си. На другия ден обаче мъжът бил забелязан в офис на конкурентна партия и заплашен с бой. Затова и пуснал жалба в полицията.

Оказва се, че предизборна помощ получават десетки жители на ромската махала в Сандански. „От няколко дена може да се качите по извън регулацията вече нашите хора казват, че си имат ново име - пресевна, купчинка до купчинка кара баластри. Боли ме, боли ме, че в тоя град, в тая община нашите роми никой не ги е подвел по тоя начин и после, когато плюят, че роми се продават, не циганин да ги купува, а ги подвежда българин и то общински съветник от ромите Аспарух Костадинов”, възмущава се ромският лидер Тони Ангелов.

Пред почти всяка къща в махалата има купчина с баластра. „За благодарност, който обича, ще гласува, не е насилствено, не е принудително, това си е свободен избор”, коментира местният жител Данаил Барямов.

При опит да бъде интервюиран, общинският съветник Костадинов бяга и се скрива в сградата на близкото училище. Екипът на bTV обаче го настига, но той отказва да говори. Костандинов все пак покани екипа в офиса и няколко часа по-късно срещата се състоя, а на нея присъства и приятеля на Пухи с прякор Маслинката.

ЦИК на практика прие, че в Бобов дол не се случва нищо ненормално

Казусът с репортажа на Нова телевизия за купуване на гласове в мините в Бобов дол беше повдигнат от Зелената партия. ЦИК обаче „н...

„Това, което е подадено в полицията, само мога да кажа, че е една инсценировка от хора и обръч от хора, които стоят зад определена политическа партия. Не искам да казвам наименованието на партията, да не правим реклама на партията, това е една лъжа”, заяви Аспарух Костадинов-Пухи.

Пухи и Маслинката отричат да плащат тока на ромите, но признават, че им оправят улиците - безвъзмездно. „Аз работя постоянно с тех, аз съм началник на чистотата в града, значи който има проблеми, значи при мене има жени болни постоянно, идват, припадат на улиците, може да питате в града за мене, за Маслинката, това ми е парамона, партизанското име”, обяснява Юлиян Динев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com