Казанлъшката прокуратура образува досъдебно производство за намерени образци на бюлетини

5024
Казанлъшката прокуратура образува досъдебно производство за намерени образци на бюлетини
Снимка: БГНЕС

278 образци на бюлетини са открити от полицията в кметството в село Габарево след подаден сигнал от секретаря на община Павел баня. Районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство по случая, съобщава националното радио.

В община Павел баня научават за бюлетините от притеснена служителка на кметството в Габарево, която съобщила, че намерила запечатан бял плик. Когато го отворила, видяла купчината образци на бюлетини за предстоящите избори на 25 октомври. Полицията е извършила оглед на място и иззела бюлетините. След това в присъствието на прокурор от Районната прокуратура в Казанлък са извършени разпити на множество свидетели.

В Шумен пристигнаха бюлетините за националния референдум

Отпечатаните за област Шумен 205 000 броя бюлетини за предстоящия на 25 октомври национален референдум днес бяха доставени от печатница...

Заместник-кметът на Павел баня Йорданка Енева заяви, че куриерът носел плика, на който отгоре пишело - "300 за Габарево", от което се предполага, че подобни пратки сигурно са получени и в други села на общината, най-вероятно с цел да бъдат обучени избиратели без образователен или с нисък образователен ценз. Очевидно обаче куриерът сбъркал адреса и занесъл пакета вместо на кандидата на една политическа сила - на досегашния кмет на селото.

Законодателството предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода за този, който отпечатва или разпространява незаконно бюлетини за гласуване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com