Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев обеща, че ще има дебат с Анастас Герджиков преди балотажа

14 ноември 2021, 21:27 часа • 6683 прочитания

Кандидат-президентът за втори мандат Румен Радев потвърди, че ще участва в дебат с опонента си Анастас Герджиков преди балотажа на изборите следващата седмица.

Най-актуалните данни при броенето на ЦИК:

ELECTION_RESULT_PRESIDENTS

По думите му отказът му за дебат досега е бил заради желанието му да се отнася еднакво към всички граждани и невъзможността да дебатира с всички кандидати.

"Най-напред искам да благодаря на всички българи, които дадоха своя вот за бъдещето на България, защото то не им е безразлично. Специални благодарности на цялата изборна администрация, на служителите на полицията, на всички, които допринасят за провеждането на тези избори От сърце благодарим на стотиците хиляди, които подкрепят нашия тандем с г-жа Йотова", каза още Радев. 

Той уточни, че е ясно, че ще има балотаж за втори тур. Какви са резултатите според първите екзитполове - четете тук

"Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията, заплахите е да бъдем мобилизарани. Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, ще бъде пълна", допълни още Румен Радев.

"Изборите показаха решимостта да се скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма. Опитът за мимикрия и манипулациите на вота не сполучиха", каза Радев по повод изборните резултати във вота за парламент.

По думите му пред партиите стои императивната задача да съставят правителство, което да е реформаторско, антикорупционно и социално. "То трябва да е подкрепено от ясно изразено мнозинство, което да не оставя съмнения за непочтени зависимости", каза Радев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес