Свободен достъп до качествена музика за всеки в НДК

10669
Свободен достъп до качествена музика за всеки в НДК

Организацията Live Music Now Bulgaria планира серия от концерти “Музиката е за всеки“ с вход свободен.

Симбиоза между талантливи млади хора, музика и допир до различно преживяване за всеки, независимо от социалния му статус, ще видим и чуем на първия концерт „Музиката е за всеки“ в НДК на 30 юли с вход свободен. Събитието ще се проведе в зала 7 от 19 часа и ще включва адаптирани класически произведения.

Благотворителни кампании в НДК събират средства за Непал

Благотворителни кампании в помощ на пострадалите от земетресението в Непал се организират в Националния дворец на културата (НДК). Чрез...

Програмата е с продължителност от 45 минути и включвапесни и арии на различни езици (български, руски, английски, испански, италиански, немски и френски). Всяко произведение ще е представено по начин, съобразен с възрастовата група на децата. Събитието е отворено към всички малчугани и техните родители, а на концерта ще бъдат поканени и подрастващи от софийски домове за деца, лишени от родителски грижи.

Инициатор на мероприятието е международната организация Live Music Now, която вече има филиал в България. Основната цел на инициативата в България е посредством ползотворна работа между институции, музиканти и хора в неравностойно положение, да се провеждат регулярно концерти в учебни заведения, центрове за лечение и грижа, социални домове и др.

Музикантите, които ще участват в концерта са Светлина Стоянова (мецосопран) и Кристина Йоргова (пиано) - български студентки в Кралската консерватория на Шотландия. Те са част от екипа на Live Music Now в Англия и са обучени специално за представяне на качествена музика пред публика със специални нужди.

„Радваме се, че Национален дворец на културата подкрепи мисията на Live Music Now Bulgaria, която предоставя свободен достъп до музика на всички и стимулира млади артисти”, сподели председателят на Live Music Now Bulgaria – Валентина Грозданова.

Виртуозният José González идва за концерт в София на 9 ноември

Изненадите по случай петата годишнина на ReelFeel тази есен продължават и през месец ноември. След като бе обявен концертът на носителя...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com