6 начина да създадете магични моменти тази Коледа

33852
6 начина да създадете магични моменти тази Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Тази година определено научи всички ни, че няма нищо по-важно от семейството и дома. А декември месец сякаш е посветен именно на тази заедност, на чувството за споделено блаженство и на създаването на нови спомени, традиции и магични моменти. Ако трябва да сме честни, понякога всички се озоваваме във водовъртежа на трескава подготовка и желание за съвършенство, които повече напрягат атмосферата, отколкото да успокояват и радват. Ето защо тази година ИКЕА ни вдъхновява да се отпуснем, да отдадем времето си на важните за нас неща и да прекараме празниците както на нас ни харесва.

Коледната колекция тази година е вдъхновена от холандските майстори. Тъй като коледният сезон е време за възраждане на стари традиции, именно тях виждаме в продуктите на шведския гигант, допълнени с мистика и лека екстравагантност. Тоновете са неутрални, светли, допълнени с леко ръждиви, преобладава матираният метал. А целта на всичко това – да създаде уют и празничност. Ето защо днес ще ви дадем няколко страхотни предложения, които ще бъдат по-добри помощници в постигането на коледен дух и от самите джуджета на Дядо Коледа!

1. Празнични светлинки

Коледните светлини често са първата декорация, която слагаме и последната, която сваляме. Без значение къде отиваме, виждаме ги навсякъде – по балконите, в дневните и разбира се, върху коледните дръвчета. В крайна сметка, какво е Коледа без коледни светлини? Подобно на много други коледни традиции, лампичките водят своето начало от Германия. През 1880 г. Томас Едисон вече е изобретил електрическата крушка и е търсил начин да я рекламира, закачайки лампички от външната страна на къщата си. Ние пък ви предлагаме да заложите на тази LED висяща лампа във формата на пръстен STRALA от ИКЕА.

2. Коледна елха

Един от първите образи, които изникват в съзнанието ни при мисълта за Коледа, е елхата, покрито с блестящи декорации, светлини и много играчки. И тъй като днес си говорим за традиции, ще ви споделим, че „модата” на коледните дръвчета датира от Великобритания и по-специално от Викторианската епоха, тъй като кралица Виктория е била страхотен фен на този празник! В ИКЕА можете да намерите страхотна пищна елха VINTER 2020, която ще ви служи вярно дълги години, както и красиви фенери от същата серия, които да поставите под нея.

3. Изящна трапеза

Разбира се, по Коледа отдаваме заслуженото и на всички вкусни, домашно приготвени лакомства! Ябълкови пайове, щрудели, курабийки и какво ли още не. За приготянето им несъмнено ще имате нужда от сито за брашно от неръждаема стомана, а можете да зарадвате и себе си с нова тава за пай VARDAGEN или пък с изящна табла GLATTIS, която несъмнено ще очарова всичките ви гости.

4. Красиво опаковани подаръци

Как украсява за Коледа всяка зодия

Обожаваме Коледа и вече извадихме кутиите с коледна украса. Елхата е изправена, звездата свети отгоре, а цялата къща е опасана с гирлян...

Колкото и невероятни подаръци да сте купили на любимите си хора, ако не сте ги опаковали ефектно, празничното настроение няма да е пълно. Знаем, че декорирането може да е доста стресираща задача, но пък невероятно красивите хартии за опаковане VINTER 2020 ще компенсират всички неудобства!

5. Играчки със (с)мисъл

Подаръците са задължителен елемент от всяка Коледа, особено за най-малките, които се вълнуват със седмици пред празника. Тази година подарете играчка със смисъл и кауза. Колекцията SAGOSKATT е изготвена от деца за деца, а сумата от продажбата на всяка играчка отива за кауза на УНИЦЕФ, свързана с устойчивото развитие на децата.

Играй и създавай вълшебства

Ако попитате едно дете какво най-много обича да прави, със сигурност ще ви отговори: "Да играя!". И ние напълно разбираме защо, макар ч...

6. Коледни свещи

Свещите са били символ на просветлението в продължение на много векове. Коледните свещи осветяват не само домовете, но и сърцата ни. Ето защо няма как да постигнете пълен уют без красиво декорирани свещи като тези на ИКЕА от колекцията VINTER 2020.

В случай, че се стремите към по-изчистена и минималистична декорация с по-фини щрихи, то може би трябва да обърнете внимание на страхотните поставки за свещи PARLBAND

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com