8 уникални коледни идеи от мечтите ни в детската стая

15735
8 уникални коледни идеи от мечтите ни в детската стая
Снимка: iStock/Guliver

Сезонът на домашния уют е вече тук. Време за споделеност, за топъл чай, за усмивки и за коледна украса, разбира се! А нима има дете, което не обича да помага на мама с украсата на дома? Ето един чудесен начин да споделите тази дейност с най-малките под формата на различни празнични игри, превръщайки обикновените моменти в спомени за цял живот.

Мини макет на коледно градче

В почти всички коледни филми действието се развива в някое притихнало и уютно градче. Сещате се – с малък площад, огромна елха, дружелюбни хора и малки къщички със светли прозорци. Можете да пренесете тази празнична романтика и във вашия дом, макар и от хартия. Помогнете на детето си да изработи малък макет, изобразяващ навечерието на празничната нощ в някое градче.

Ръчно изработени гирлянди и топки

Със сигурност няма да намерите по-красива коледна украса от тази, която детето ви само е изработило с ентусиазъм и любов. Дайте му "зелена светлина" да декорира изцяло по свой вкус детската си стая. Помогнете му да изработи гирлянди от опаковъчна хартия, топки за елха от целофан и фолио, малки елхички от памук и въобще всичко, което вие сте правили в детството си.

Светещи фигури

Коледа традиционно се свързва със светлина, лампички, догарящи свещи, а всичко това носи много уют у дома. Направете тазгодишните празници малко по-различни в интериорно отношение, благодарение на LED декорациите в различни форми от ИКЕА.

LED гирлянда с 40 лампички, мини звезда, STRÅLА, ИКЕА, 12,99 лв

Коледен календар

Със сигурност сте виждали много и разнообразни варианти на коледни календари. Независимо с какво съдържание са, идеята на всички е една и съща и толкова очарователна – визуално отброяване на дните до Коледа.

Всеки ден крие изненада – лакомство или предизвикателство, отправено към тези, които ще отворят поредната кутийка на календара. Задължително трябва да добавите един в детската стая, а още по-добре, ако е ваше дело!

Влакче, 3 части, LILLABO, ИКЕА, 8,99 лв

Куклен театър за студените дни

Ако имате желание да се забавлявате с детето си вкъщи през студените зимни вечери, може да си направите домашна сцена за куклен театър – не е толкова сложно, а и със сигурност ще се хареса. Имате нужда от голям кашон, парчета плат от стари чаршафи или пък пердета, цветни флумастери и много въображение. От ИКЕА пък може да се сдобиете с най-различни кукли ръкавици или малки куклички за пръст, с които да сътворите вашата коледна приказка.

Палатка за коледни вълшебства

Всяко дете се нуждае от мъничко лично пространство, тайно скривалище, в което да може да се скрие от околния свят. Индианските палатки "типи" са чудесен вариант да подарите уют и малко пространство за големи мечти на вашето съкровище. А за да добавите щипка коледна магия към палатката, можете да украсите с малки лампички, които ще създават илюзия за звездно небе.

В палатката може да сложите любимите играчки на детето, за да може да се отдаде на игра.

Плюшена играчка, тюлен, SAGOSKATT, ИКЕА, 9,99 лв

Помощници в кухнята

Ароматът на прясно изпечени коледни сладки е традиционен за много семейства. Сигурни сме, че искате и вашето дете да израсне с него и да пази топли спомени от забавните следобеди, в които сте се отдавали на кулинарни подвизи. А сега е по-лесно от всякога да осигурите на малкия си помощник собствена кухня, в която да се вихри. Усилията му пък ще бъдат щедро възнаградени с топли курабийки!

Нетрадиционна коледна елха

Украсяването на коледното дръвче несъмнено е любим момент и на малки, и на големи. Сигурни сме, че вече премисляте на какви цветове да заложите тази година. Докато все още не сте решили окончателно, ви предлагаме една лесна за реализация идея за детската стая. А именно – импровизирана елха от любимите книжки на вашето дете. Можете да ги подредите на етажерка под формата на дръвче или пък да ги подредите на пода и след това да закачите лампички.

Освен, че може да я направите от книги, интересен вариант е да накарате детето само да я нарисува върху дъска.

статив, MALА, ИКЕА, 39,90 лв

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com