Ловеч получи подарък - пожарен автомобил от Швейцария

29336
Ловеч получи подарък - пожарен автомобил от Швейцария
Снимка: Община Ловеч

Пожарният автомобил, дарение от Швейцария, вече е в Ловеч. Той е марка „Мердесец“ и е напълно оборудван с пожаротехническо въоръжение, агрегати, инструменти за аварийно-спасителни дейности и осветителни средства.

Машината е закупена с лични средства на петима швейцарски пожарникари, които го даряват на община Ловеч. Те са Вернер Щампфли, началник на Пожарния инспекторат на кантон Базел, Вернер Дитц, началник на Пожарния инспекторат на гр. Базел, Мануел Шпинлер и Даниел Гьопферт от Пожарния инспекторат в кантон Базел и Антон Шютерлим от Пожарната в гр. Райнах. Петимата дариха и пожарозащитно облекло, обясняват от пресцентъра на община Ловеч.

Монтират нови павилиони в центъра на Ловеч

Нови павилиони - в лилав цвят, ще бъдат поставени в центъра на Ловеч. Те ще бъдат с основен шестоъгълен модул със застроена площ от 4 к...

Колата бе докарана от Швейцария в петък. Транспортирането й бе обезпечено от общината, която възнамерява да го предостави на районната служба на Пожарната. Автомобилът ще бъде използван предвид габаритите и техническите му характеристики за оперативни действия във Вароша, квартал, характерен със своите тесни и стръмни улички, които са трудно, а някои и недостъпни за наличните в службата пожарни автомобили.

Мерцедесът е второто дарение от Швейцария. През 2011 г. от там в Ловеч пристигна универсален автомобил „Скания“ с пожаротехническо въоръжение и екипировка, също предоставен от общината на районната служба в Ловеч. Тогава дарението бе от градската управа на Райнах.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч