Община Тетевен улеснява връзката между образованието и бизнеса

3339
Община Тетевен улеснява връзката между образованието и бизнеса
Снимка: община Тетевен

На 12 декември 2019 г. в Тетевен се проведе работна среща във връзка с осъществяване на държавния план-прием за учебната 2020/2021 година. Работната среща бе с цел Общината да посредничи между бизнеса и професионалните училища при подготовката на кадри за нуждите на икономическото й развитие.

Бяха обсъдени мерки за реализиране на приема в общината съобразно: реализация на приема за учебната 2019/2020 г., баланса между брой завършващи ученици седми клас /179/ и планиран прием за общината, насърчаване на работодателите да гарантират потенциална заетост на учениците след завършване на образованието, проучване потребностите на местния пазар на труда.

Срещата бе открита от д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, по време, на която се получи ползотворна дискусия между директори и зам.-директори на средните училища, служители от общинска администрация, представители от Дирекция ,,Бюро по труда“ и местния бизнес. Г-н Еленко Начев – началник на РУО – Ловеч, г-жа Иваничка Буровска – началник отдел ,,Организационно-методическа дейност и контрол“, г-жа Даниела Йотова – ст. експерт по проф. образование и обучение и г-н Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, също се включиха в работната среща.

Направен бе анализ на реализирания прием в средните учебни заведения за учебната 2019/2020 г. - брой планирани и реализирани паралелки по професии и профили, пълнота на паралелките, предприети действия за популяризирането на предлаганите професии и т.н.

Бяха разгледани и проекто-предложенията за държавния прием за учебната 2020/2021 година на средните училища в община Тетевен. ПГ по строителство, електротехника и услуги – гр. Тетевен заяви 2 паралелки: 1 п. с 2 професии - „Строител“, специалност „Външни облицовки и настилки“ и „Сътрудник в малък и среден бизнес“, специалност „ Малък и среден бизнес“ и 1 п. с 2 професии – „Техник по транспортна техника“, специалност „Автотранспортна техника“ и „Оператор в производството на облекло“, специалност „Производство на облекло от текстил“ /дуална система на обучение/. НПГГСД „Сава Младенов” – гр. Тетевен заяви 3 паралелки: 1 п. „Горско и ловно стопанство“ с усилено изучаване на английски език, 1 п. „Горско стопанство и дърводобив“/дуална форма/, ½ п. „Механизация на горското стопанство“ и ½ п. „Мебелно производство“ /дуална форма/. СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен заяви 2 паралелки: Профилирана - професия „Софтуерни и хардуерни науки“, Професионална с две професии - ,,Организация на хотелиерството“ и „Застрахователно и осигурително дело“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Кметът на Тетевен поздрави жените от пенсионерския клуб в с. Черни Вит

Пенсионерските клубове от няколко града се събраха на приятелска среща по случай 8-ми март

Кметът на Тетевен получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Болницата в Ловеч е на ръба: Персоналът масово напуска

Община Тетевен отбеляза националния празник 3-ти март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч