Багата: Ще се завърна

11782
Багата: Ще се завърна

"Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време".

Това сподели Благой Иванов - Багата в първата си изява пред медиите, след като бе намушкан.

Изпекоха агне за Багата, той продължава да е в кома

„На Великденските празници специално за Благой Иванов – Багата беше изпечено агне. Дойдоха двете Златки. Едната меси козуна...

"Искам да благодаря на целия екип, реанимацията, хирургията. Ще се завърна отново, започвам да тренирам в най-скоро време", сподели в "Пирогов" ММА боецът, който бе намушкан преди 85 дни в столичен бар.

"Благой се възстановява 85-ти ден след инцидента. Тежка травма. Пълното му възстановяване ще бъде между 6 месеца и 1 година. Прогнозираме изписване от Пирогов до 1 седмица. Не мога да твърдя със сигурност. Всичко зависи от него, ние направихме каквото можем", споделиха лекари от болничното заведение.

Самият Иванов отказва да говори за инцидента все още, допълва БГНЕС.

Даниел Стефанов - Дъмпела е обвинен в опит за убийство на Благой Иванов – Багата и остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд преди няколко дни.

Дъмпела, който бе задържан за побоя, поиска от Софийския апелативен съд по-лека мярка за неотклонение. Магистратите обаче прецениха, че има достатъчно данни, че той е намушкал Багата в гърдите и така се е опитал да го убие. Експертиза сочи, че ако не е била своевременната намеса на лекарите в "Пирогов", то със сигурност Багата е щял да умре.

Багата излезе от кома

Пострадалият при сбиване в нощно столично заведение самбист Благой Иванов-Багата вече е в съзнание. ММА боецът бе намушкан с нож на ...

За да се мотивира, съдът се позова на свидетелски показания и протоколи за оглед. Така според едни свидетели той се похвалил, че намушкал Багата, но според други не. Стефанов дал обяснения, в които разказва как се е скарал с Иванов и как се е стигнало до боя, но не признава да го е мушкал с нож. Никой от свидетелите, които са били близко до инцидента обаче, не посочват друг извършител, напротив много от тях казват, че Дъмпела и Багата са били близо един до друг, когато е започнало сбиването.

САС прецени, че има опасност Дъмпела да извърши и друго престъпление, ако е с по-лека мярка. Съдът се позова на обремененото му съдебно минало, за да направи този извод.

Благой Иванов - Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата беше с прободна рана под мишницата, която стигаше до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан Багата.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко, и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.

Редактор: Георги Иванов

Отвикват Багата от апаратно дишане

Специалистите от централна реанимация отвикват 25-годишния Благой Иванов - Багата от изкуствената вентилация и изкуственото поддържан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com