Бразилски главорези обещаха „Мондиал на терора“ през лятото

12351
Снимки: Getty Images/Guliver

Футболните запалянковци бяха предупредени да очакват „Световна купа на терора“ в лицето на бразилските криминални структури.

Най-голямата заплаха за сигурността по време на световното през лятото идва от групировката „Първа столична команда“ или Primeiro Comando da Capital, която е известна още като PCC - португалският й акроним, с който се разпознава из цяла Бразилия. Тя действа предимно на територията на Сао Пауло, а през миналата година бе зад серия от убийства на стотици полицейски служители.

Ясни са всички участници на Мондиал 2014 - очаква се жребият

Преди часове официално завършиха всички баражни срещи за класиране на Световното първенство по футбол в Бразилия следващото лято. После...

Това е най-голямата престъпна групировка в Бразилия и се управлява от лица, намиращи се в бразилските затвори, а членовете й са хиляди.

Полицията е в открита война с PCC през последните години и според тях тази групировка няма да посмее да извърши покушения над гостите на Мондиал 2014.

Шефът на полицията, Фабиано Барбейро, който е установил строг контрол в предгардието на Сао Бернардо коментира пред Sky News: „Подготвени сме да предотвратим подобни действия. Наблюдаваме ги постоянно и вярваме, че няма да успеят да нанесат удар. Те не упражняват терор за удоволствие, защото винаги имат поставени цели. Атаките им не са насочени към обикновените хора“.

Сигурността на световните финали през лятото е приоритет на полицията, която постоянно воюва с PCC по улиците. Главорезите на престъпната организация убиха 106 военни полицаи през 2012-та година в отговор на екзекуцията от страна на полицията на техни членове.

Отново смъртни случаи при строежа на един от стадионите за Мондиал 2014

След седмица ще се тегли жребият за разпределение по групи на страните, които следващото лято ще участват на Световното първенство по ф...

„Тази организация трябва да се третира много строго и да се борим с нея като с всяка престъпна организация. Според информация от тайните ни служби, към момента няма индикации за организиране на покушения по време на световното първенство. Не е подходящ момент да се всява паника“, гласи изявление на властите.

Все пак Барбейро предупреди всичките си служители да бъдат нащрек във всеки момент, когато не са заедно с колегите си – когато пътуват към дома или паркират личните си автомобили.

Мерките по сигурността спрямо PCC е последната грижа, която остана пред домакините преди старта на световните финали на 12-ти юни 2014г. в Сао Пауло.

ФИФА трябва да одобри 12 стадиона, по които все още се работи, като половината са готови, а другите шест са завършени на 90%.

Англия разтревожена относно сигурността в Бразилия

Рой Ходжсън очаква от групата по сигурността на националния отбор на Англия, да предоставят нормални условия на отбора му по време на М...

Голям проблем пред правителството са протестите и насилието, както и недоволството на хората от това, че се влагат колосални парични ресурси за подготовка на Мондиал 2014.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт