В присъствието на президента Румен Радев: Официално откриха зала "Арена Бургас"

4494
В присъствието на президента Румен Радев: Официално откриха зала "Арена Бургас"
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Многофункционална зала "Арена Бургас" беше открита официално в присъствието на президента Румен Радев, министъра на младежта и спорта Весела Лечева и кмета на града Димитър Николов. На церемонията бяха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и областният управител Мария Нейкова.

Всички те поздравиха гражданите на Бургас и спортните фенове преди мача от полуфиналите на баскетболния шампионат между Черноморец и Рилски спортист. Двубоят завърши с успех за домакините с 84:70 (18:25, 24:12, 20:19, 22:14), които поведоха с 2:1 победи в серията. ОЩЕ: Бах: Президентът Радев подкрепя участието на спортисти от всички страни на Олимпиадата

"Приключи едно дълго чакане, изпълнено с големи надежди. Днес България и Бургас имат едно модерно спортно съоръжение, в което да бъдат организирани най-големите и вълнуващи спортни събития. Минахме през много предизвикателства, но любовта към спорта ни накара да обединим усилия, така че "Арена Бургас" да бъде открита днес. Сигурна съм, че тук ще се радваме на изявите на много български шампиони. Благодаря на президента Румен Радев за това, че отдели време за това събитие. За това, че даде възможност на всички спортни организации да се запознаят с възможностите за финансиране на техните спортни проекти", каза министър Лечева.

Кметът Димитър Николов съобщи, че от днес бургазлии имат модерно съоръжение, което е важна придобивка не само за града, но и за българския спорт. Строежът на залата започна през 2014 година. Сега тя е с капацитет от 5200 места, както и 2000 допълнителни седалки на подвижните трибуни.

"Арена Бургас" може да побере до 15 хиляди души благодарение на голямата си площ. Покривната конструкция тежи 1200 тона и може да издържи до 300 тона допълнително оборудване за осветление и озвучаване. Височината от 35 метра позволява в нея да бъдат организирани мащабни събития с големи сцени. Теренът в голямата зала е с бетонна основа, върху която могат да се изграждат всякакви настилки - за лека атлетика, баскетбол, волейбол, тенис, гимнастика, борба, бокс и други, съобщават от Министерството на младежта и спорта.

„Арена Бургас" беше открита официално в присъствието на президента Румен Радев, министър Весела Лечева и кмета на града...

Публикувахте от Министерство на младежта и спорта в Четвъртък, 18 май 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт