Монтоя пак ще се състезава в Индикар

15726
Снимки: Getty Images/Guliver

Официално Хуан Пабло Монтоя се завърна у дома. След седем години в НАСКАР, бившият шампион в „Индианаполис 500“ започна отново да се състезава в сериите „Индикар“ за „Пенске Рейсинг“.  Той направи тестова обиколка на пистата „Себринг“ в САЩ.

След тестовото шофиране Монтоя заяви, че това си е било едно доста лудо изживяване, като той се е опитал да се „нагоди“ към обстановката след  дългото му отсъствие от този формат.

Казваме сбогом на V8

Вчера Себастиан Фетел изпрати в историята V8 двигателя на Renault с деветата си поредна победа, горнирана с второ място на Уебър. Вярно...

„Когато настъпиш педала те връхлитат тонове мощност,  което си е голяма забава. Спирането обаче е малко трудно. В сравнение с това, което карах през последните години, първите няколко обиколки сега ми се сториха ок, но има леко забавяне докато спирачните апарати се нажежат. Ще ми отнеме малко време, докато си възвърна предишната рутина“.

Не е никак лесно за него да възвърне предишните си рефлекси и усет за автомобила след седем години, в които е управлявал заводски тип автомобили.

„Все още ми е трудно да повярвам, че отново съм тук. Гледам автомобил и името си на него и се вълнувам доста“.

За Монтоя все още нещата може да са нови, защото отсъствието му бе много продължително, но определено може да донесе положителен развой на нещата за тима на „Пенске“.

Първият шампионски болид на Шумахер отива на търг

Ако имате достатъчно финансови средства можете да си купите парченце от историята на Формула 1. На 1-ви декември автомобилът, който изв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт