Peugeot влиза в Световния шампионат по раликрос

19196
Peugeot влиза в Световния шампионат по раликрос

Историята на Peugeot в моторния спорт без съмнение е една от най-всеобхватните, която сме виждали през десетилетията. Компанията има титли в Световния рали шампионат (WRC) и Световния шампионат за спортни коли (Sportscar World Championship), а смелите начинания в състезания като „Дакар“, „Пайкс Пийк“, „Льо Ман“ и „Индианаполис“ бяха възнаградени с успех. Раликросът е друго състезание, в което Peugeot активно участвa през годините. Въвеждането на Световен раликрос шампионат през 2014 ще предостави на дисциплината подходящия трамплин за разширяване отвъд традиционните му европейски граници. За целта Peugeot обедини сили с един от най-известните отбори в раликроса - Hansen Motorsport.

Официалното име на отбора е Team Peugeot-Hansen, който, съвместно с дългогодишния партньор на Peugeot - Total, ще се състезава с 208 T16. Програмата на шампионата ще се състои от 12 кръга, като първият старт е през май. Шампионатът започва на 4 май с кръга в Монталегре (Португалия) и завършва на 23 ноември в Кордоба (Аржентина). Другото излизане извън рамките на Европа е в Канада на 8 август.
Към този момент Peugeot има 8 титли във френския раликрос. В Европейския раликрос шампионт успехите не са по-малки. Една е титлата в Дивизия А1, пет са титлите в Дивизия 2А, а в 1400 Cup – 2.
Шведът Кенет Хансен е притежател на едни от най-успешните рекорди в раликроса, едновременно като пилот и мениджър на своя собствен отбор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт