Хип-хоп дуото Павел и Венци Венц празнуват 10 години на сцена с концерт в Sofia Live Club

2373
Хип-хоп дуото Павел и Венци Венц празнуват 10 години на сцена с концерт в Sofia Live Club
Снимка: Sofia Live Club

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, за да отпразнуват своята 10-годишнина! След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци Венц категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023, събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство.

Ако ти липсвам излезе в края на януари, а под видеото в различните платформи заваляха стотици щастливи коментари по повод завръщането на Павел и Венци. Дуетът не просто създава нова страхотна песен и аранжимент, но и визуално изпраща музиката си „на друга планета“. Клипът напомня на филмовия шедьовър „Дюн“ и е първият в България, който залага на body language (езика на тялото) за изпяването на песента, тъй като Павел и Венци свалят маските чак в края на парчето.

Призрак е втората песен, която се появи точно на 3 март и шашна феновете с избора на муза, а именно красивата Диляна Попова. Павел нарича парчето и клипът към него „семпла красота“ и го определя като може би най-емоционалния им проект до момента. Песента е била написана в периода между края на пандемията и началото на войната в Украйна, когато Павел и Венци се замислят дали ще могат да продължат да практикуват само и изцяло професията на артист-изпълнител или ще трябва да се преориентират.

Представих си живота без музика - всичко, което би останало от мен в такъв живот, е призрак“  – споделя Павел Николов.

За концерта, с който дуото ще отпразнува 10 години на сцена, Павел и Венци Венц са поканили изцяло дамска банда - Рая Христова (клавири), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани). Заедно с тях Павел и Венци подготвят аранжименти на някои от най-разпознаваемите им песни, както и на най-новите, които ще изпълнят на живо в Sofia Live Club на 31 март. Билети на цена от 30 лева са вече в продажба в мрежата на Eventim.

С музиката на Павел и Венци Венц израсна цяло едно поколение. Музикалните братя имат повече от 20 хит сингъла и над 95 милиона гледания. Техният дебютен албум "SeTaaBrat" е №1 на ITunes за най-продаван албум в страната.

Автори са на хитове на DARA, Криско, Сантра, Михаела Маринова и други. Печелили са много награди, сред които 3 пъти "БГ дует на годината" на Годишните музикални награди, „Група на годината“ на 359 Hip-Hop Awards през 2016. Били са хедлайнери на най-мащабните турнета и събития в България и водещи на един от най-гледаните музикални формати -  “Гласът на България”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com