Името на Пласидо Доминго се появява в разследване на аржентинска секс секта

4283
Името на Пласидо Доминго се появява в разследване на  аржентинска секс секта
Снимка: Getty Images/Guliver

Известният оперен певец Пласидо Доминго е заподозрян, че е ползвал услугите на секта, която повече от 30 години е експлоатирала хора в Аржентина, включително сексуално, съобщава испанският вестник "Паис", позовавайки се на източници, близки до разследването.

Полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айре, като е взела на прицел "Йога училището на Буенос Айрес", което е изградило култ около лидера си и е свело членовете си до ситуация на пробване и/или сексуална експлоатация, се казва в документи на прокуратурата по случая.

Журналист се възмути: Радев и съпругата му закъсняха за концерта на Пласидо Доминго, наложи се тенорът да ги чака (ВИДЕО)

С 15 минути закъснение се появиха Румен и Десислава Радеви на концерта на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София. Хиляди любители на му...

Организацията е имала най-малко три офиса в САЩ - в Лас Вегас Чикаго и Ню Йорк. Досега 19 души са били задържани в Аржентина, докато най-малко трима заподозрени се издирват в страната, както и четирима в САЩ.

В хода на разследването е имало и подслушвания. При тях са били записани разговори на мъж, за който властите казват, че е Пласидо Доминго, с член на групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич. По време на разговорите са се обсъждали срещи с Доминго, докато той е бил в Буенос Айрес за серия от концерти през април. Менделеевич, която е аржентинска пианистка, е смятана за отговаряща за дейностите за сексуална експлоатация в организацията.

В някои от разговорите на Доминго с Менделеевич се споменава и името на Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата.

Сексуалният трафик и експлоатацията са били основен източник на приходи за групата, чиито постъпления на месец се оценяват на около 500 000 долара. В "Училището за йога в Буенос Айрес" е имало много групи жени, принуждавани да имат сексуални отношения в замяна на пари, твърдят прокурорите по случая. Най-малко седем жени са били включени в групата, когато са били все още деца или тийнейджъри и са били сексуално експлоатирани. Хора са идвали от САЩ в Аржентина, за да правят секс с тези жени, а понякога жени са били транспортирани до съседен Уругвай и до САЩ за сексуални срещи.

И Пласидо Доминго е с коронавирус

Испанският оперен певец Пласидо Доминго е заразен с коронавирус. Пробата му е дала положителен резултат. Певецът е на 79 години. Новин...

Организацията освен това е вършела търговия и с медикаменти за сънотворна терапия и е изпращала психотропни вещества в САЩ.

Перкович, заедно с други членове на групата, е бил арестуван, а десетки имоти и превозни средства са запорирани. Групата освен това е учредила бизнес структури, за да пере пари, придобити от незаконни дейности и е получила собственост върху имоти на нейни членове след смъртта им.

Самият Доминго преди време бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. Сега той не е обвинен във връзка с аржентинския случай. "Пласидо не е извършил престъпление, не е част от организацията, а по-скоро е бил консуматор на проституция", заяви представител на правоприлагащите органи, пожелал да запазил анонимността си, пише БТА.

ОЩЕ: В САЩ вярват, че Пласидо Доминго е оказвал сексуален тормоз

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com