МУЗИКАУТОР продължава активната работа с общините за уреждане правата за музиката

611
МУЗИКАУТОР продължава активната работа с общините за уреждане правата за музиката
Снимка: МУЗИКАУТОР

Тази седмица бяха проведени поредните обучения във връзка с разясняване на спецификите при лицензиране на музика. На фокус в момента са общините в Северна България, като след обучението в град Враца последваха срещи и с общинските представители на Велико Търново и Севлиево.

Експерти на МУЗИКАУТОР имаха възможност да разяснят редица важни аспекти, както и законовите задължения на администрацията в сферата на авторското право и лицензионните политики. Организацията на автори и музикални издатели поддържа дългогодишни взаимоотношения с тези общини и в тази връзка обученията бяха обект на взаимен интерес и ползотворен диалог между страните.

Лекторите подходиха с внимание към всеки поставен въпрос, като на срещата присъстваха още представители на отдел „Култура“ към съответните администрации, директори на читалища, ръководители на ансамбли, собственици на заведения, общински инспектори, собственици на кино-салони и други заинтересовани страни. Обсъдени бяха в детайли както законовите задължение на организаторите на събития с използване на музика, така и тези на собствениците на търговски и туристически обекти.

„Повече от час продължиха дискусиите след лекционната част, което е показател за сериозен интерес към темата за авторското право. Това може само да ни радва и стимулира да продължим кампанията си, която от началото на годината досега е реализирала обучения в 10 големи града на страната“, коментираха представителите на дружеството.

До момента в рамките на проекта „Авторските права – основен инструмент за инвестиции в музиката“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ са реализирани обучения от експерти на МУЗИКАУТОР в градовете Благоевград, Самоков, Стара Загора, София, Бургас, Плевен, Варна, Враца, Велико Търново и Севлиево.

Обученията са насочени в две основни направления:

- Законовите задължения на Общината да осъществяват контрол върху туристически и търговски обекти за наличие на лиценз за уреждане на права за музиката

- Задължения на Общината при организиране на събития и задължения при преотстъпване на общински терени за провеждане на събития

МУЗИКАУТОР продължава активната си работа с общините за спазване на авторските права за музиката и след местните избори, като взаимодейства с всички отговорни институции. За повече информация за следващи обучения и дискусии следете интернет страницата на МУЗИКАУТОР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com