Обявиха номинациите за Британските музикални награди

3356
Обявиха номинациите за Британските музикални награди
Снимка: Getty Images

Номинациите за наградите БРИТ 2023 бяха разкрити, като Хари Стайлс, Дуа Липа и Сам Смит са начело на претендентите за наградите преди церемонията на 11 февруари. Звездите ще се борят за престижните награди на церемонията на живо следващия месец в лондонската O2 Arena, като Хари и Wet Leg водят с по четири номинации, предава БГНЕС.

За изпълнител на годината са номинирани Central Cee, Fred Again, Джордж Езра, Хари Стайлс и Стормзи. В категорията не са включени изпълнители като Дуа Липа, Charli XCX и Florence&The Machine, въпреки че миналата година, когато за първи път беше въведена неутрална по отношение на пола реформа, Адел спечели голямата награда.

Ето коя е най-стриймваната песен в Spotify за 2022 г. (ВИДЕО)

Големият хит на Хари Стайлс „As It Was“ е обявен за най-стриймваната песен на Spotify за 2022 г. Бившата звезда на „...

През 2021 г. наградите BRIT обявиха, че ще премахнат мъжките и женските си категории, за да отбележат изпълнителите "единствено заради тяхната музика". Шефовете заявиха, че този ход е в опит "да бъдем възможно най-приобщаващи и най-актуални" и позволява на хората да участват, които не се идентифицират като мъж или жена. Но феновете разкритикуваха промяната като "глупост", а много от тях призоваха за бойкот на шоуто през следващата година.

Междувременно за престижната награда Mastercard за албум на годината ще се борят The 1975 с „Being Funny In A Foreign Language“, Wet Leg със самостоятелния си албум и Хари Стайлс с хитовата си компилация „Harry's House“. Номинирани са също Стормзи с албума си „This Is What I Mean и Fred Again с Actual Life 3“. В престижната категория „Песен на годината“, са Ейч с „Baby Ft Ashanti“, Кат Бърнс с „Go“, Дейв със „Starlight“ и Ед Шийрън и Елтън Джон с празничния им хит „Merry Christmas“.

Номинирани са още Eliza Rose And Interplanetary Criminal с „Baddest Of Them All“, Джордж Езра с „Green Green Grass“ и Хари Стайс с „As It Was“. Завършващите номинации за песен на годината са Люис Капалди с „Forget Me“, Lf System с „Afraid To Feel“ и Sam Smith And Kim Petras с „Unholy“.

След стремителния си възход към успеха през 2022 г., след като помогна на Обединеното кралство да заеме второ място на песенния конкурс Евровизия, Сам Райдър е номиниран за най-добър нов изпълнител. Той ще се състезава с Коджей Радикал, Мими Уеб, Рина Саваяма и Wet Leg.

Сам каза: "Вълнувам се! Чувствам се като златен ретривър, който е спечелил медал. Каквото и да се случи, просто да бъда признат заедно с толкова много невероятни артисти и колеги е невероятно. За мен това е истинско отражение на това, за което става дума - за музиката“.

На корицата на Vogue за първи път има мъж, но в рокля (СНИМКА)

За първи път мъж се появи на корицата на известното модно списание Vogue. И това не е кой да е, а Хари Стайлс - бивш вокал на групата O...

За група на годината са номинирани The 1975, Arctic Monkeys, Bad Boy Chiller Crew, Nova Twins и Wet Leg, а за международна група на годината - Black Pink, Drake And 21 Savage, First Aid Kit, Fontaines Dc и Gabriels.

В категорията Alt Rock са номинирани The 1975, Arctic Monkeys, Nova Twins, Tom Grennan и Wet Leg. Сторми получи още едно признание в категорията "Хип-хоп/грим/рап", като се състезава с Aitch, Central Cee, Dave и Loyle Carner.

Беки Хил отново получи номинация в категорията "Dance Act", като преди това спечели наградата миналата година. Тя е номинирана срещу Bonobo, Calvin Harris, Eliza Rose и Fred Again. След преиздаването на албума „Future Nostalgia“ Дуа е номинирана в категорията Pop/R&B, срещу Хари, Сам, Charlie XCX и Cat Burns. Бионсе отново властва с две номинации, заедно с Тейлър Суифт и Лизу. За международен изпълнител на годината се състезават Бионсе, Бърна Бой, Кендрик Ламар, Лизо и Тейлър Суифт.

Много от тези номинирани песни са отличени и в категорията "Международна песен на годината", като Бионсе е номинирана за своя вирусен хит „Break My Soul“. Към нея се присъединяват Давид гета и Bebe Rexa с „Aim Good“, Fireboy Dml и Ед Шийран с „Peru“. Изненадващо се класира и екипът, който стои зад хита „We Don't Talk About Bruno“ от анимационния хит „Encanto“ на Disney.

През декември BRIT обявиха тазгодишния носител на наградата "Изгряваща звезда, подкрепена от BBC Radio 1" - FLO, първата група, която печели тази награда.

Отслабналата Адел почива с Хари Стайлс на Карибите (СНИМКИ)

Папараци са засекли британските поп-звезди Адел и Хари Стайлс по време на почивката им на остров Ангуила в Карибско море, съобщава Дейл...

Наградите BRIT 2023 ще се проведат на 11 февруари, събота - за първи път в историята си шоуто ще се проведе в събота - и ще се излъчват на живо по ITV1 и ITVX - от The O2 arena. Мо Гилиган ще се завърне като водещ за втори път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на Капана Фест в Пловдив

Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

Българите Caliberty ще подгряват Брус Дикинсън на 16 юли в София

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Емели Санде - безнадеждният романтик

Група ALI: Правим музика, която да изпълва душата

Започна грандиозният фестивал Coachella 2024: Кои бяха звездите в първия уикенд (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com